Orbán megüzente, szerinte mi az infláció letörésének legegyszerűbb módja

Orbán megüzente, szerinte mi az infláció letörésének legegyszerűbb módja

Orbán Viktor a Kossuth rádióban (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A miniszterelnök szerint a háborús inflációt úgy lehet a legkönnyebben letörni, ha béke lesz. Legfrissebb Facebook-posztjában arról is ír, hogy szerinte a magyar kormány szinte az egyetlen egész Európában, amely nem szankcióról meg háborúról beszél, hanem arról, hogy békére van szükség, „és a békét kellene finanszíroznunk, nem a háborút”.

– Stratégiát kell váltania az Európai Uniónak, mert ha ez így megy tovább, akkor a háborús inflációval tönkretesszük magunkat. És az senkinek sem érdeke, hogy egész Európa tönkremenjen – fogalmaz posztjában a kormányfő.

Orbán úgy gondolja, ha a gázembargót is be akarják vezetni az olajembargó után, ami elmondása szerint az egész európai gazdaságot tönkre fogja így tenni.

– A békét kell finanszíroznunk és nem a háborút. A háborús uszítókat pedig vissza kell szorítani! – emelte ki.

Csakúgy mint péntek reggeli rádióinterjújában, a bejegyzésben is felemlegette Soros Györgyöt: „Most már teljesen nyilvánvaló, hogy vannak olyan üzleti körök, amelyek érdekeltek a háborúban. Soros György szimbolizálja őket: nyíltan beszél arról, hogy a háborút meg kell hosszabbítani, el kell nyújtani.”

– Ezek háborús uszítók, akik keresni akarnak a háborún, miközben mi tönkremegyünk ebben, és tönkremegy egész Európa – zárta posztját.

Arról a kormányfő nem tett említést, hogy több szakértő szerint is a növekvő inflációnak nemcsak a válság vagy a háború az oka, hanem az is, hogy gazdaságélénkítő programot hajtott végre a kormány az elmúlt években, és választási költségvetése keretében idén ezermilliárd forintot szórt el a választókra.  

Orbán Viktor arra sem tért ki, miért olyan gyenge a forint már jó ideje: a magyar deviza azért teljesít alul a régiós társaihoz képest is, mert a külföldi befektetőket riasztja, hogy a magyar kormány fenn akarja tartani az árstop intézkedéseket.