Orbán újratervezné a kormánypropagandát a Tisza Párt elleni harcban

Orbán újratervezné a kormánypropagandát a Tisza Párt elleni harcban

Orbán Viktor Kötcsén (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újratervezheti a kormánypropaganda működését Orbán Viktor a VSquare hírlevele szerint. A kötcsei találkozón már történtek arra vonatkozó utalások, hogy teljesen átalakul a belpolitikai tér, és hogy fő ellenfélnek már egyértelműen a Tiszát tekintik. Sőt, vannak olyan sejtések is, hogy a Fidesz közeledhet a korábbi ellenzékhez, például leszállíthatják a parlamenti bejutási küszöböt három százalékra. Mindezt már azért is szükségesnek érezhetik, mert a Medián friss mérése szerint csupán négy százalékpont jelenleg a kormány előnye a Tisza Párthoz képest. A korábbi ellenzék, melynek résztvevői kispárttá zuhantak, láthatólag ugyanúgy igyekeznek küzdeni Magyar Péter ellen. A leghevesebben Gyurcsány Ferenc tesz így, aki nemrég egyenesen arról írt, hogy ha még létezne az intézmény, párbajra hívná Magyart.

A VSquare egy kormányközeli forrása azt nyilatkozta: Orbán úgy látja, az EP-választáson nem tudták sikeresen megszólítani a szavazókat, ezért változtatni kell. Bár a kormányfő a választás előtt mozgósítási versenyt hirdetett, ez láthatóan nem jött be, sok kormánypárti szavazó otthon maradt, a Tisza pedig pár hónap alatt harminc százalék környékére tornázta fel magát.

Azt, hogy miben és hogyan terveznek változtatni, még nem tudni, mindenesetre a propaganda átalakítása érintheti a közmédiát, az Origót, a Megafont és a Magyar Nemzet néven megjelenő lapot. Két kormányközeli forrás azt mondta a VSquare-nek, hogy Orbán a kötcsei pikniken kijelentette: a kormánynak javítania kell azon, hogyan kezeli a médiát. Akár ennek a része lehet az is, hogy hosszú idő után először megállt, és válaszolt az újságírók kérdéseire.