Orbán Viktor apjának majdnem elfogyott a türelme, amikor a cége állami megbízásairól kérdezték

Orbán Viktor apjának majdnem elfogyott a türelme, amikor a cége állami megbízásairól kérdezték

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Dikrek36 riporterének majdnem csúnyákat mondott Orbán Győző, a miniszterelnök apja, amikor az újságíró felkereste, hogy a cége által állami beruházásokhoz szállított építőanyagokról próbálta kérdezni - jelent meg a 444-en. A Direkt36 az utóbbi időben kiperelt dokumentumok alapján cikksorozatban tárta fel a Dolomit Kft. részvételét különböző közfinanszírozású projektekben.

Orbán Győző persze semmiféle lényegi kérdésre nem felelt, az „interjú” inkább a miniszterelnök apjának szóhasználata, és a végsőkig (tehát nem olyan nagyon) feszített béketűrő képessége miatt érdekes. Például ez a párbeszéd játszódott le közötte és az újságíró, Zöldi Blanka között:

- Orbán Győző (OGY): Eddig voltam udvarias. Figyeljenek, én híres vagyok arról, hogy goromba vagyok, és nem szeretnék gorombáskodni, különösen hölggyel szemben nem.
- Zöldi Blanka (ZB): Közügyekről szeretnénk kérdezni, azzal kapcsolatban, hogy...
- OGY: Nem érdekel.
- ZB: Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy nem tartja jónak, ha ön állami beruházásokban vesz részt.
- OGY: Drága... Jó idő van, gyönyörű idő van, erről beszélhetünk. Kőbányában, sajnos, ha eső van, akkor az rossz időnek számít. Ha süt a nap, akkor nekünk is jó időnk van. Viszontlátásra.
- ZB: Esetleg itt a jó időben körbenézhetünk a kőbányában?
- OGY: Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek. (...) Másik dolog, hogy ne zaklasson egy nyolcvan éves embert. Viszontlátásra.
- ZB: Nem zaklatni szeretném, hanem közügyekről kérdezni.
- OGY: Zaklat, zaklat, szó szerint zaklat. Tessék elmenni.