Orbán Viktor: Bátor és szokatlan döntéseket kell hozni

Orbán Viktor: Bátor és szokatlan döntéseket kell hozni

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Világgazdaság üzleti napilap Magyarország újraindításáról szervezett konferenciáján a Budapest Kongresszusi Központ 2021. június 9-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök szerint „bátor és szokatlan” kormányzati döntéseket kell hozni a gazdasági növekedés 5,5 százalék fölé emeléséért, „de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek”.

A kormányfő kedden a Facebook-oldalán közzétett videóban közölte, hogy az Országgyűlés délután elfogadta a magyar gazdaság újraindításáról szóló költségvetést. Hozzátette: 5,5 százalékos gazdasági növekedést akarnak elérni, „a költségvetés ehhez jó alap, de önmagában nem elegendő”.

Úgy fogalmazott: „bátor és szokatlan kormányzati döntéseket kell hoznunk, hogy 5,5 százalék fölé emeljük a gazdasági növekedést, de ha sikerül, akkor vissza tudjuk adni a gyermeket nevelő családoknak azt az adót, jövedelemadót, amit 2021-ben befizettek”.

A miniszterelnök egyúttal leszögezte: folytatják a 13. havi nyugdíj visszaadását, visszaépítését, a 25 év alattiak számára személyi jövedelemadó nélküli munkalehetőséget tudnak biztosítani, megegyezhetnek a vállalkozókkal, hogy 200 ezer forint legyen a minimálbér, és ismét csökkenthetik a munkát terhelő adókat. „Nagy feladat, de nem lehetetlen. Hajrá, magyarok!” – zárta szavait a miniszterelnök.

A most elfogadott költségvetés ugyanakkor a 2022-es évre vonatkozik, a gazdasági növekedésnek viszont az idei évre kell 5,5 százaléknak lennie. Abban egyébként a gazdasági elemzők egyetértettek, hogy nagyon valószínű, hogy idén sikerül elérni az 5,5 százalékos növekedést.