Orbán Viktor csütörtökön jelenti be a járvány elleni védekezés újabb lépéseit

Orbán Viktor csütörtökön jelenti be a járvány elleni védekezés újabb lépéseit

Orbán Viktor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök reggel az operatív törzs ülésén vesz részt Orbán Viktor, majd virológus járványügyi szakértőkkel egyeztet és ezt követően – délután – jelenti be azokat a lépéseket, amelyeket a vírus elleni védekezésben a húsvéti ünnepek előtt szükségesnek gondolnak – közölte a kommunikációért felelős Kovács Zoltán a kormány Facebook-oldalán közzétett rövid videóban.

Orbán Viktor már a múlt pénteki rádióinterjújában is közölte, hogy dönteniük kell a kijárási korlátozások jövőjéről, hiszen azok most szombaton lejárnak. A szerdai kormányülésen erről is kérdezték a véleményét Karácsony Gergely főpolgármesternek, illetve Szita Károlynak, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének. A főpolgármester amellett foglalt állást, hogy véleménye szerint meg egy hónapig meg kellene hosszabbítani a jelenlegi korlátozásokat, Szita Károly pedig még szigorúbb szabályokat is el tudna képzelni.

Arról az operatív törzs szokásos napi tájékoztatóján is mindig hallani, hogy egyre többen szegik meg a kijárási korlátozás szabályait, legtöbbször a rendőröknek a fővárosban kell intézkedniük.

Security Check Required