Orbán Viktor megnevezte Magyarország „ellenfeleit”

Orbán Viktor megnevezte Magyarország „ellenfeleit”

Orbán Viktor érkezik a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésére Esztergomba (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot arra akarják felhasználni, hogy visszalökjék Magyarországot a Gyurcsány-korszakba. Ne hagyjuk, hogy a magyarok sorsáról külföldön döntsenek! – ezt posztolta a Fidesz és a KDNP esztergomi kihelyezett frakcióüléséről Orbán Viktor.

A kormánypárti Magyar Nemzet információi szerint a miniszterelnök a zárt körben elmondott beszédét azzal kezdte, hogy „az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen”. Ehhez hasonlóan fogalmazott korábban a Tranzit fesztiválon is, ahol ugyancsak Dávid és Góliát harcaként írta le a Fidesz, illetve a nemzetközi balliberális oldal viszonyát. Most – a lap tudomása szerint – azt is hozzátette, hogy a globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt.

Beszélt arról is, hogy „Európában ma Magyarország a legszabadabb ország”, van kerítés a határon, nincs bevándorlás, van helyette családpolitika. Nincs genderideológia az iskolákban, nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, nem akarunk belekeveredni a háborúba, „mi, magyarok, ma befolyásmentesen, szabadon dönthetünk a sorsunkról”. Ezért akarnak – szavai szerint – „bennünket elhallgattatni, sőt ebben az évben megpróbálnak minket megtörni”.

Orbán Viktor értékelése szerint Magyarország ellenfelei a „Soros-birodalom, a brüsszeli bürokrácia és a szövetségeseik”. El akarják törölni a rezsicsökkentést, erőszakkal akarnak betelepíteni Magyarországra bevándorlókat és hazánkra akarják kényszeríteni a genderideológiájukat, még azt is megmondva, hogyan működjenek és mit taníthatnak az egyetemeinken. Értékelése szerint a politikai szuverenitásunkat akarják elvenni akkor, amikor „nyilvánvaló jogsértéssel” tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat és „külföldről küldött pénzekkel gátlástalanul befolyásolják a magyar közéletet”. Itt a dollárbaloldal és a dollármédia mellett már dollárcivileket is említett. A globális elit hívei szerinte nemcsak a brüsszeli elit vagy az amerikai demokraták soraiban vannak, hanem egy sor magyarországi településen is, például „az irányítás nélküli Budapesten”, ahol dugók, piszok és káosz uralkodik. Vagy ott vannak az álcivilek és a magukat függetlennek mondó helyi médiumok, melyek a semmiből jöttek, és céljuk a feszültségkeltés és riogatás a nemzeti érzelmű önkormányzatok ellen.

Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje egy és ugyanaz: Magyarország szuverenitásának megőrzése.