Orbán Viktortól vett idézeteket festettek egy csepeli gimnázium falára

Orbán Viktortól vett idézeteket festettek egy csepeli gimnázium falára

Orbán Viktort idézik a falon egy csepeli iskolában (Fotó: Dömötör Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor mondatait rakták ki a nemrég átadott csepeli Jedlik Ányos Gimnázium falára – vette észre a Telex. A megújult iskoláról Dömötör Csaba miniszterhelyettes posztolt közösségi oldalára.

A lap felidézte, az idézet egy 2020-as Orbán beszédből van. – Miként a természetnek és a csillagok járásának, úgy a megmaradásnak és a túlélésnek is törvényei vannak. S miután megértettük, fel kell véssük őket Magyarország tartóoszlopaira oly’ élesen, hogy többé egyetlen nemzedék se tudja levenni róla a szemét – mondta akkor Orbán saját megállapításairól. A hét „törvény” az alábbi a miniszterelnök szerint:

„1. Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse!
2. Minden magyar gyermek újabb őrhely!
3. Az igazság erő nélkül keveset ér!
4. Csak az a miénk, amit meg tudunk védeni!
5. Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük!
6. Határa csak az országnak van, a nemzetnek nincs!
7. Egyetlen magyar sincs egyedül!”

A Napi.hu arról írt, az iskolát, ahova egykor Németh Szilárd fideszes rezsibiztos is járt, 22,5 milliárdos állami támogatásból újították fel, illetve bővítették egy új épületrésszel. Az intézményben színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak.