Őrsi Gergely: Új „pofátlanító” autó állt szolgálatba Budán

Őrsi Gergely: Új „pofátlanító” autó állt szolgálatba Budán

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester és Kecskés Tamás kerületi rendőrkapitány a „pofátlanító” autó átadásán 2023. szeptember 8-án. (Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új „pofátlanító” autó állt szolgálatba Budán, a jelölés nélküli rendőrségi járművet a II. kerület „Boglárka” közlekedésbiztonsági programjának részeként adtuk át – írja Őrsi Gergely II. kerületi polgármester friss Facebook-bejegyzésében.

– A kamerás rendőrautók által készített videókon szembesülünk sokszor a legelképesztőbb és legveszélyesebb szabálytalanságokkal. Az új „pofátlanító” autó reményeink szerint segít a megelőzésben is, és összességében biztonságosabbá teszi a közlekedést – így indokolja a beszerzést Őrsi. Arra is felhívja a figyelmet, hogy az autó a járőrözésben is részt fog venni, már a lomtalanítás idején, vagyis nemcsak a közúti szabálytalanságok felderítésében és megelőzésében lesz szerepe. 

Ami a beszerzés költségét illeti, a II. kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül 5,6 millió forintos összeggel támogatták a fiatal autó vásárlását, mely a II. Kerületi Rendőrkapitánysághoz került kamerás járőrautóként. Posztjában kitér a kerületben eddig elhelyezett fix traffipaxokra: az adyligeti, Kapy utcai és a Máriaremetei úti mérőpont, valamint a szeptember 7-e óta működő Törökvész úti traffibox szerinte meggyőző eredménnyel működik. További mérőpontok épülnek hamarosan az Árpád fejedelem útjához, a Hidegkúti útra és a Zöldlomb utca 24. előtti útszakaszra is.