Összeverte és megkötözve az erdőben hagyta a barátnőjét, mégis szabadlábra került

Összeverte és megkötözve az erdőben hagyta a barátnőjét, mégis szabadlábra került

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tárgyalás nélkül megszüntette annak a 27 éves férfinak a letartóztatását a Kaposvári Járási Bíróság, aki tavaly súlyosan bántalmazta és a sorsára hagyta a barátnőjét. A helyi ügyészség most fellebbezést nyújtott be a letartóztatásért, de úgy tűnik, a férfi továbbra is megússza távoltartással.

Az elkövető 2018 októberében ismerkedett meg egy fiatal nővel, kapcsolatuk pedig hamar szintet lépett. Az áldozat felhagyott egyetemi tanulmányaival, ott hagyta munkáját, és tavaly áprilisban a férfihoz költözött Kaposvár külterületére, egy félig földbe vájt kunyhóba. Ezt maga a vádlott építette fel. Utóbbi nem dolgozott, a nő megtakarításaiból éltek, akit emellett a férfi utasítgatott is. Az áldozat ezt elfogadta, mert felnézett rá.

Tavaly májusban aztán közölte a férfi az ágyban fekvő élettársával, hogy ő az ördög, akit addig üt majd, amíg bele nem hal. Kezeit összekötötte, ütötte-verte, a combján egy cigarettacsikket nyomott el, majd a meztelen nőt hajnalban kihúzta a ház elé, ott többször megrúgta és a sorsára hagyta. A nő napokig bujkált hiányos öltözetben az erdőben, mielőtt sikerült segítséget kérnie egy ismeretlentől. Ő fogadta be az áldozatot, illetve értesítette a rendőrséget. A nőt pszichés állapota miatt hetekig kórházban kellett ápolni.

Az elkövetővel szemben novemberben emeltek vádat, ám a letartóztatást a bíróság március 26-án megszüntette, bűnügyi felügyeletet és távoltartást rendelt el. A férfi ezután egy közösségi oldalon megpróbálta felvenni a kapcsolatot az áldozattal, mire elfogatóparancsot adtak ki ellene. De hiába, az őrizetbe vétel után megtartott ülésen sem rendelték el újra a letartóztatást.