Pálinkás Józsefnek nem lett meg a 20 ezer aláírás

Pálinkás Józsefnek nem lett meg a 20 ezer aláírás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem gyűlt össze a miniszterelnök-jelölti induláshoz szükséges 20 ezer aláírás Pálinkás Józsefnek – az Új Világ Néppárt elnöke erről az ATV Start című műsorában beszélt hétfőn reggel. Mint mondta, az aktivistáik akkor még kint voltak az utcákon, de az ajánlóívek számából arra következtetett, hogy nem jött össze az elég ajánlás.

A politikus arra a kérdésre, hogy mekkora csalódás ez neki, úgy válaszolt: sejtette, hogy ez így alakul. Mint mondta, nem volt sok aktivistájuk, márpedig ez elsősorban erőforrás, másodsorban logisztika kérdése volt. Azt is hozzátette: ő maga politikusként nem elég ismert ahhoz, hogy „tömegek álljanak sorban” a sátraiknál.

Pálinkás József elmondta azt is, hogy az előválasztásra összesen 19 jelöltjük regisztrált, 17-en összegyűjtötték az egyéni induláshoz szükséges aláírást.

Az előválasztáson magukat megméretni kívánók eddig gyűjthették a támogató aláírásokat: az egyéni jelölteknek 400, a miniszterelnök-jelölteknek pedig 20 ezer ajánlást kellett megszerezni.