Parlamenti vitanapot kezdeményez a DK a tömegközlekedés összeomlásáról

Parlamenti vitanapot kezdeményez a DK a tömegközlekedés összeomlásáról

Szinte üres kijelző tábla a Keleti pályaudvaron az InterCity kisiklása után kialakult helyzet miatt (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Itt az ideje a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció szerint, hogy a kormány elszámoljon a közlekedés ellehetetlenítésével. Az ellenzéki párt ezért még az őszi ülésszak megkezdése előtt parlamenti vitanapot kezdeményez a tömegközlekedés összeomlásáról. Barkóczi Balázs szóvivő elmondása szerint emellett kezdeményezik a gazdasági és a fenntartható fejlődés bizottságában a területért felelős Lázár János meghallgatását, hogy „adjon számot a MÁV csődjéről, és a buszközlekedésben bevezetett újabb megszorításokról”.

A parlamenti vitanap kezdeményezéséhez a DK önmagában kevés, de több ellenzéki párttal összefogva elérhetik, hogy Kövér Lászlónak ki kell írnia. Ebben az esetben sem biztos ugyanakkor, hogy érdemben meg is tartják, hiszen, ha a Fidesz és a KDNP politikusai nem mennek el, akkor nem lesz határozatképes az Országgyűlés, így a munkát sem folytatják. Barkóczi Balázs a közösségi oldalán fel is tette a kérdést: „Szerintetek a fideszesekben lesz annyi bátorság, hogy kiálljanak a magyar emberek elé?”.

A vasúti közlekedés káoszáról a legfrissebb Magyar Hangban riportot is találnak, ezt ITT olvashatják: