Pócs János a Magyar Hangnak: Már mindent elmondtam

Pócs János a Magyar Hangnak: Már mindent elmondtam

Pócs János (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még saját párttársai sem állnak ki Pócs János fideszes képviselő mellett, akiről a hétvégén került elő kompromittáló videó. A Hvg.hu azt írja, a Fidesz parlamenti képviselői nagyon kínosnak, mindenképp kellemetlennek minősítették, hogy a napvilágra került, vélhetően 2008-ban készült felvétel szerint Pócs (aki ekkor még csak Jászapáti fideszes önkormányzati képviselője volt) azt mondja egy kazánban ülő roma férfinak – az alkalmazottjának –, hogy el fogja tüzelni férfit, büntetésképpen, amiért az ivott.

A videót a Herbál Reality Youtube-csatornán tették közzé.

„Ha vicc volt, akkor nagyon hülye vicc volt, de normális ember ilyesmivel nem viccel”, „Idióta”, „Helyette süllyedek el szégyenemben” – fejtették ki hétfőn a Hvg.hu megkeresésére a nagyobbik kormánypárt képviselői. Többen közülük céloztak arra is, hogy Pócs Jánosnak le kellene mondania tisztségéről, már csak a Fidesz érdekében is, mivel a kormánypártot érő nyugati bírálatok egyik visszatérő motívuma, hogy a párttól nem állnak távol a fasiszta nézetek. Az előkerült videó pedig „elég durva olaj a tűzre”.

A politikus vasárnap a 444.hu megkeresésére azzal védekezett, hogy csak viccelt az alkalmazottal, sőt a férfi állítólag maga kérte, hogy vegyék fel a jelenetet. A Hvg.hu által megkérdezett fideszesek többsége azonban ezt nem tartotta életszerűnek – leginkább azért, mert állításuk szerint elképzelni sem tudnak olyan szituációt, amikor egy másik, különösen egy roma embertársuk felgyújtásával viccelődnének.

Pócs Jánost lapunknak is sikerült elérnie. Kérdésünkre, hogy képviselőtársai jelezték-e személyesen is, hogy le kellene mondania, azt felelte:

„Amit a videó kapcsán el kívántam mondani, már közöltem.”

Figyelmünkbe ajánlotta a Fidesz parlamenti frakciójának korábbi reagálását, majd bontotta a vonalat.

A kormánypárt a Pócs János videójával kapcsolatos sajtómegkeresésekre érdekes módon nem sorosozott vagy migránsozott, hanem azt közölte: „Még, ha baráti viccelődésnek szánták is, a videó nem szerencsés, mert félreértésekre adhat okot”.