Pócs János bocsánatot kért, közben a karateedző a volt tanítványát támadja

Pócs János bocsánatot kért, közben a karateedző a volt tanítványát támadja

Pócs János (Pócs János / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bocsánatot kért Pócs János azért, amiért szombaton az ATV-nek adott nyilatkozatában mentegette az elhíresült jászberényi karateedzőt. Mi is megírtuk, hogy a fideszes országgyűlési képviselő úgy fogalmazott a férfiról, akinek azóta már több egykori áldozata is előállt: „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”. Pócs szerint viszont nem véletlen, hogy az edő megyei, városi és állami kitüntetéseket is kapott, továbbá harmincöt év alatt „ötszáz gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat”. A fideszes parlamenti képviselő ismeretei szerint soha semmilyen probléma nem volt a férfival.

Pócs most azt írta Facebook-oldalán: „A tegnapi nyilatkozatomban volt egy helytelen mondatom, ezért elnézést kérek. Természetesen soha, senkinek nem lehet olyan gyenge pillanata, amikor egy rá bízott gyermeket bánt! Erre nincs mentség!”

A személyes ismeretségük tudott a nyilvánosság számára, több közös fotó is elérhető róluk. Arról viszont, hogy volt-e probléma, más beszámolók érkeztek az elmúlt napokban volt tanítványoktól, egykori barátnőtől. Akadt, aki halálos fenyegetésről és nemi erőszakról, ököllel verésről számolt be, és többen arról is, hogy a hajuknál fogva húzta őket a földön. A. Tibor ezeket tagadta, és azt mondta, ügyvédje útján rágalmazásért feljelentést tesz majd, de jelenleg előre befizetett spanyolországi nyaralását tölti, emiatt nem tudták még kihallgatni sem.

 A karatemesterről a héten került elő egy olyan videófelvétel a szolnoki kalandparkból, amelyen úgy felrúgott egy kisfiút, hogy ő megpördült és fejre esett. Az eddigi edző állította, rögtön bocsánatot kért, és utána végül jóban lett a fiúval. Ehhez képest az édesanyának a gyerek azt mondta, az edző valójában utána vizet öntött a fejére, és felrángatta, hogy ne nyafogjon már, hát nem kislány. A WMN-nek egy volt tanítvány, Palásti Kristóf úgy fogalmazott: „Amikor megjelent a felvétel, már akkor is száz százalékig biztos voltam benne, hogy ez ő. Semmi kétségem nem volt, mert ezt a mozdulatot, amivel felrúgta a kisgyereket, ha nem láttam tőle több százszor, akkor egyszer sem”.

Az ügyben politikai konszenzus látszik kialakulni, Orbán Viktor is éles szavakkal ítélte el a történteket, és az RTL, az ATV mellett a TV2 is sorra számol be az egykori áldozatok vallomásairól. A csatornának beszélt egy korábbi barátnő is az őt ért bántalmazásról és abúzusról, amit az edző szintén visszautasított. A TV2-nek a férfi az alábbi levelet írta, cáfolandó a tizenhét évvel ezelőtti erőszakról tett állításokat: „Kirívó viselkedése miatt és a karate szellemiségének, valamint a belső normarendszer folyamatos felrúgása miatt, el kellett távolítani az egyesületből. Mindezek előtt többször tett ajánlatot, melyet többször több szinten és stílusban is visszautasítottam, mint párkapcsolatban élő.”