„János, hol vagy?” – kérdezte az ózdi állomáson Magyar Péter

„János, hol vagy?” – kérdezte az ózdi állomáson Magyar Péter

Magyar Péter az ózdi állomáson (Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ózdi vasútállomás peronjáról, egy vonat mellől jelentkezett be reggel Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, aki a Facebook-on közzétett kép mellé mindössze annyit írt: „János, hol vagy?”. Ezzel utalt arra a napok óta tartó kötélhúzásra, amely közte és Lázár János építési és közlekedési miniszter között kialakult a tervezett vasútbejárásukkal kapcsolatban. Később a bejegyzést azzal egészítette ki: „Érdeklődnek az utasok, hogy miért nem tudtál jönni. Képzeld van fűtés, viszont a wc használhatatlan és az egész kocsiban büdös van. Mondjuk csak 1 óra 5 perc az út Miskolcig (elvileg)”.  Majd az Ózdról Budapestre tartó vonatról jelentkezett be videón, és a többi között arról beszélt, hogy míg 2020-ban a vonatok 74 százaléka járt pontosan (legalábbis nem késett 5 percnél többet), amikor Lázár János átvette a tárcavezetést, ez az arány már csak 54 százalék volt, most pedig 36 százaléknál tartunk. Kifogásolta a többi között a járműbeszerzések és a beruházások leállítását is.

A miniszter és a Tisza Párt elnöke közötti üzengetés azt követően kezdődött, hogy Magyar Péter augusztus végén, a vasúti káosz nyomán pályaudvar-bejárást tartott, majd Lázárnak üzent, aki kommentben reagált, felvetve az azóta is szervezés alatt álló találkozót. A miniszter Kőbánya felső vasútállomáson, illetve a Kerepesi úti forgalmi irányítóközpontban találkozott volna – az eredeti tervek szerint csütörtökön – a Tisza Párt elnökével, Magyar azonban inkább vonatozni szeretett volna a tárcavezetővel, és megnézni, hogy a salgótarjáni, az ózdi vagy a lajosmizsei honfitársai milyen körülmények között és mennyi idő alatt jutnak el 2024-ben a fővárosba. Erre viszont Lázár nem volt nyitott.

Az immár napok óta tartó üzengetés legutóbb azzal folytatódott, hogy Lázár közölte, hogy továbbra is szívesen találkozik az EP-képviselővel, de nem szeretne vele együtt vonatozni. „Magyar Péter előbb bejárást, majd találkozást kért. Mindkettőre igent mondtam. Aztán valami egészen mást kért. Tegnap már megkapta erre is a választ. Nemet mondtam” – írta a miniszter a bejegyzésében. A tárcavezető szerint a Tisza Párt elnöke nem az utasoknak és a vasutasoknak akar segíteni, hanem a saját kampányának. „Reality igen, reality show nem. Uff” – zárta bejegyzését Lázár.

Magyar perceken belül, szintén a Facebookon reagált, azzal, hogy Lázár János megfutamodott. „Így lett a hív a vasút, vár a Lázárból, hirtelen áll a vasút, fél a Lázár” – idézte fel a miniszter néhány nappal korábbi kommentjét, és emlékeztetett arra, hogy Lázár János nem akarta megengedni, hogy a sajtó is velük tartson. A pártelnök szerint a miniszter attól tart, hogy kamerák és utasok előtt 2-3 óra késéssel érkeznének meg Ózdról Budapestre, és a vasutasokkal sem szeretne beszélgetni az embertelen munkakörülményekről.