Árvízi védekezés: Vitályos Eszter is homokot lapátol

Árvízi védekezés: Vitályos Eszter is homokot lapátol

Vitályos Eszter államtitkár, kormányszóvivő Visegrád környékéről jelentkezett be 2025. szeptember 15-én. (Fotó: Vitályos Eszter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vitályos Eszter kormányszóvivő Leányfaluról jelentkezett be homokzsákpakolás közben egy pár perces videó erejéig. 

„Megkezdtük az árvízi védekezést” – írta közösségi oldalán a kormányszóvivő vasárnap. A Facebookra feltöltött videóban Vitályos Eszter közölte: Leányfalura tart, ahol a pócsmegyeri rév parkolójában megkezdődött az árvízi védekezés. Vitályos a bejegyzésben jelezte, hogy köszönik minden önkéntesnek és hivatásos szakembernek a kitartó munkát, és várnak mindenkit a gáton. A kormányszóvivő Visegrádra érkezve azt írta: „Az árvíz nem játék! A legfrissebb előrejelzések már azt mutatják, hogy a várható vízállás megközelíti a 2013-ban mért legmagasabb szintet!” Hozzátette, kér mindenkit, hogy vegyék komolyan a kialakult helyzetet, az árterületen élők kezdjék meg értékeik, állataik biztonságba helyezését.

A várható rendkívüli árvíz sorra mozgósítja a hazai politikusokat: Magyar Péter vasárnap reggel azzal jelentkezett be, hogy „a Tisza megindul a Dunához, lapátok, homokzsákok, gumicsizmák felpakolva”. Később Neszmélyről is bejelentkezett, ahol már javában pakolták a homokzsákokat a vasúti átjárókkoz. Az itt készült videóban javasolta Orbán Viktornak, hogy halassza el a jövő szerdai európai parlamenti vitát, és inkább idehaza az árvizi védekezésre koncentráljon.  

 A Momentum elnöke, Tompos Márton is kijelentette, a párt „minden lehetséges segítséget megad, hogy sikeres legyen a következő napok árvízi védekezése.” Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Petőfit némileg átköltve azt írta bejegyzésében: „Nem a víz az úr.” Posztjában hozzáteszi, „Újpesten Varju Laci, Déri Tibi már kint”, és az árral is megküzdenek.