Pokorni Zoltán az Indexnek: Nyírő József alkalmas az értékütközések bemutatására

Pokorni Zoltán az Indexnek: Nyírő József alkalmas az értékütközések bemutatására

Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester beszédet mond a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületének avatásán 2018. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere, az első Orbán-kormány oktatási minisztere nem biztos benne, hogy Nyírő Józsefnek be kellett kerülnie a Nemzeti alaptantervbe – derül ki az Index.hu által a politikussal készített videóinterjúból. Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy egy nyilas is tud jó regényt írni.

Pokorni szerint az „igazi pedagógusok” értékütközéseket, dilemmákat vázol a diákoknak. – Egy jó regény és a politikai szerepvállalás kérdése jó példa az értékütközésre. Pont arra való, hogy elgondolkozzon rajta egy kamasz, hogy a felnőttek világa nem biztos, hogy olyan, amilyennek állítják. Nem vagyok biztos benne, hogy erre Nyiíő a legjobb, de hogy alkalmas rá, az biztos – magyarázta a korábbi oktatási miniszter.

Arra kérdésre, hogy a Nobel-díjas Kertész Imrének lett volna-e helye a Nemzeti Alaptantervben, Pokorni azt felelte, hogy van helye. Értékelni, az alaptantervet megítélni azonban nem akarta, mivel elmondása szerint nem fordított elég időt a tanterv tanulmányozására.

Egy hete hozta nyilvánosságra az Emberi Erőforrások Minisztériuma a módosított Nemzeti alaptantervet. Ebben szerepel Nyírő József. Kertész Imre viszont nem. Azt ezt feszegető kritikákra az a válasz érkezett, hogy Kertész viszont része lesz a kerettantervnek.

Pokorni: Egy nyilas is tud jó regényt írni

Pokorni: Egy nyilas is tud jó regényt írni - A Fidesz korábbi oktatási minisztere szerint jót tesz a kamaszoknak, ha súlyos dilemmákra hívják fel a figyelmüket.