Pottyondy Edina: Nos, azért nem húzok el innen, mert ez a hazám

Pottyondy Edina: Nos, azért nem húzok el innen, mert ez a hazám

Pottyondy Edina az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetésen, a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha az egészségügy, a MÁV vagy éppen a gyermekvédelem állapotát teszem szóvá, rendszeresen megjelennek a Megafon önkéntes házmesterei – erről írt Pottyondy Edina humorista közösségi oldalán, aki a napokban posztolt arról, hogy összeomlik a magyar állam. 

Azzal folytatta, az említett házmesterek ilyenkor számonkérően azt közlik vele, hogy jól megél a nagy diktatúrában, „a keményebb arcok meg egyenesen azzal jönnek, hogy »ha olyan rossz, miért nem húzol el innen?«”. – Nos, azért nem húzok el innen, mert ez a hazám. Itt érzem otthon magam, a magyar az anyanyelvem, minden emberi kapcsolatom ideköt. Nem emigrálok külföldre, ahogy Orbán Viktor, Bayer Zsolt és AtiHUN56 sem húzott el Gyurcsány idején. Ugyanakkor töretlenül remélem, hogy ennek a rémálomnak egyszer vége lesz, és sikerül elzavarni azokat, akik tudatosan züllesztik és kifosztják az országot – fejtette ki.

Szerinte az pedig, hogy jól él ebben a rendszerben, talán igaz. – De mihez képest? Század olyan jól nem élek, mint Mészáros Lőrinc ötvenedik vazallusa. De még csak annyira sem élek jól, mint egy közepesen jól menő cukrászda tulajdonosa. Viszont panaszkodni nem fogok, mert ebben az országban nagy teljesítménnyel, alázatos munkával is nyomorognak százezrek – tette hozzá. Erősen nevetséges feltételezésnek tartja, hogy a rendszer haszonélvezője lenne, hiszen a YouTube-ra tölt fel videókat, ebből a pénzből pedig kibérel színháztermeket, ahol előadást tart. – Nem a köztévének gyártok, nem a Megafonnál vagyok milliós fizuval. Négy éve ugyanazzal a kamerával és laptoppal dolgozom a konyhából, a videókat magam veszem fel, magam vágom őket, nem állami pénzekből összevásárolt százmilliós eszközparkkal és stábbal zsonglőrködöm – jegyezte meg.

Úgy vélte, a közéleti humor sokkal jobb megélhetéssel és sokkal kevesebb stresszel járna nyugaton, például „cserébe nem költene az állampárt a saját adómból milliókat arra, hogy elhordjon hazaáruló, drogos, riherongy, rossz anyának” vagy éppen „nem írnák ennyien, hogy anyagi okokból vagy a megtorlástól való félelem miatt nem tudnak, nem mernek eljönni a vidéki fellépéseimre”. Posztját azzal zárta, fellépéseit ellenszélben is megtartja.