Puzsér Róbert: Gyurcsány a Fidesz hatalmának magva, a Momentumra egy háromlábú kutyát sem lehet rábízni

Puzsér Róbert: Gyurcsány a Fidesz hatalmának magva, a Momentumra egy háromlábú kutyát sem lehet rábízni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Vona Gáborban megvan a vezetőképesség, vagy legalábbis képes arra, hogy a vezetőképesség illúzióját keltse. Orbán Viktor totális hatalmának biztosítéka eddig az ellenzéki alternatíva hiánya volt. Innentől kezdve Vona Gáborra vár a nagy feladat, hogy bebizonyítsa, képes-e kihívni Orbán Viktort – jelentette ki Kompország című műsorunkban Puzsér Róbert publicista, kritikus. Szerinte Gyurcsány Ferenc a Fidesz hatalmának magva, nekik az a jó, ha mindig Gyurcsány az ellenfél, mert vele szemben Orbán mindig csak a kisebbik rossz marad. A Momentumban pedig nincs meg a vezetőképesség. – Egy háromlábú kutyát nem lehet rájuk bízni, nemhogy egy országot – állapította meg. Beszélt arról is, hogy Márki-Zay Péter valójában nem hívta ki Orbán Viktort, az csak egy pantomin volt, mert ahelyett, hogy az Orbán elleni Magyarországot egyesítette volna ideológiai alapon, kizsarolt magának egy frakciót, és az volt a programja, hogy „lebuzizta” a fideszeseket.

Puzsér Róbert kifejtette azt is, hogy a Fideszben minden hatalom Orbán Viktoré, minden döntést ő hoz, még azt is „amit ténylegesen nem, mert a Fideszben mindenki Orbán fejével próbál gondolkodni, mindenki a saját területén kicsi Orbán Viktor akar lenni, mert ez a pártban a túlélés záloga, az előrelépés feltétele. Ha a saját utadat járod, úgy jársz, mint Lázár János, és mehetsz a tenisz szövetségbe.”

A publicista szerint Orbán Viktornak négy Alexander Duginja (Putyin állítólagos ideológusa, sokan az orosz elnök agyának is nevezik – a szerk.) is van, akik legyártják az ideológiát a Fidesz szabadrablásához, így az eladhatóvá válik a magyarok többségének. Hozzátette: mára az Orbáni rendszer moszkovitává vált, mert Moszkvához közeledik a Nyugattal szemben, ezen nincs mit szépíteni. Annak kapcsán, hogy Novák Katalin köztársasági elnök többször felszólalt Ukrajna mellett is, Puzsér leszögezte: Novák a jó zsaru, Orbán a rossz zsaru, de ez ugyanaz a rendőrség.

A jövő évi önkormányzati választások kapcsán kijelentette, nem fog elindulni a főpolgármester-választáson, más tervei vannak. Nem hiszi, hogy az, ha most elérne 2, vagy akár 12 százalékot a választáson, lényegében változtatna Budapest és a fővárosiak helyzetén. Szerinte Karácsony Gergely vezetése alatt rosszabb lett a helyzet Budapesten, mint Tarlós idején, de a fővárosiaknak ez nem fáj. – Akkor nekem fájjon? Fáj, de nem akarok Don Quijote-ként újra nekirontani a szélmalomnak. Én vigyek dézsában fényt az ablaktalan házba? – fogalmazott.

Címkék: Puzsér Róbert