Rákay Philip Júdáshoz hasonlította Bencsik Andrást

Rákay Philip Júdáshoz hasonlította Bencsik Andrást

Rákay Philip és a mikrofonja (Forrás: Rákay Philip/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rákay Philip Júdáshoz hasonlította Bencsik Andrást, miután a Demokrata főszerkesztője minden vonatkozásban rossznak nevezte a Most vagy soha! című filmet. Csütörtökön beszámoltunk róla, hogy a kormánypárti hetilap friss számában négy oldalon keresztül megy neki három szerző a Petőfi-filmnek. A főszerkesztő fogalmazott a legélesebben, de összességében lehúzta a produkciót Bencsik Gábor és Pataki Tamás is.

A nyomtatott újság említett cikkei végül pénteken kerültek ki a Demokrata honlapjára, Bencsik pedig (ahogy Pataki szintén) a Facebook-oldalán is megosztotta az írását. A 444 vette észre elsőként, hogy a főszerkesztő oldalán azonnal felbukkant kommentelőként Rákay, aki láthatóan nem fogadta jól a kritikát:  „Kétezer éves történet. Nagycsütörtökön és nagypénteken mindenkiről kiderül, kicsoda is valójában…” A kreatív producer ezzel nyilvánvalóan Júdáshoz hasonlította Bencsikéket. 

A hozzászólók között megjelent Gyopáros Alpár fideszes országgyűlési képviselő is, akinek szintén nem nyerte el a tetszését Bencsik bírálata. A politikus azt írta: „Kivételesen, egyetlen (érthetetlenül pikírt) szavával sem értek egyet. Óriási, szórakoztató kalandfilm. Másodjára nézve is lekötötte a figyelmem.”

Más kormánypárti kommentelők is láthatóan ellenérzésekkel fogadták a kritikát. Volt, aki teljes félreértést emlegetett, más árulónak nevezte Bencsiket, vagy épp közölte, soha többet nem olvassa a Demokratát. Akadt viszont jobboldali egyetértő is: „Telitalálat! Végre egy kritika jobbról, nemzeti oldalról, a teljességgel hamis, álnemzeti ábrázolás miatt! Nem az áll jó helyen, aki a hazafiságot lejárató történelemhamisítást elköveti és mosdatja, aki a valóban elítélendő ballib hőstelenítésre hivatkozva alapjaiban hamisítja meg a társadalmi hátteret és a történéseket, ellenségeink szintjére süllyedve hazudik túlheroizált, egyben az események főszereplőihez méltatlan hamis történelmet, hatmilliárd forintnyi közpénzből, amiből akár három remet történelmi filmet is lehetett volna készíteni!”