Raskó György: Nem elég a kormányváltás, a NER-t kell megsemmisíteni

Raskó György: Nem elég a kormányváltás, a NER-t kell megsemmisíteni

Raskó György (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A NER megbocsáthatatlan bűnének tartom, hogy a magyarokból kiöli a kreativitást, és hűséges szolgává teszi őket. Miközben a magyar gazdaság nemzeti jövedelmének 60–65 százaléka az export útján realizálódik, a NER-lovagok 99 százaléka semmiféle nemzetközi versenyben nem állná meg a helyét, ki sem merészkedik oda. Csak a teljesen megújult ellenzéknek – amelyben nincs helyük a hitelüket vesztett vezetőknek – van esélye 2022-ben leváltani az Orbán Viktor vezette NER-t. Ehhez azonban első lépésként idén ősszel meg kell hódítani a fővárost és jó néhány vidéki várost, majd egyetlen pártba tömörülve egy hiteles vezetővel nekiindulni a következő három évnek – mondta a Magyar Hangnak Raskó György. Az agrárközgazdász, az Antall-kormány egykori agrárállamtitkára szerint erre a legnagyobb esélye a Momentumnak van, ha sikerül kitörnie a liberális csapdából, és beemelnie programjába többek között a zöld témát és a vidék felvirágoztatását.

Részletek a Magyar Hang szeptember 27-i (2019/39.) számában megjelent interjúból!

(...)

– Mennyire tud hatni néhány értelmiségi az ellenzéki pártokra? A nyár elején még úgy látta, az őszi önkormányzati választásokon jöhet az első nagy pofon a Fidesz számára. Most is ilyen bizakodó?
– Az biztos, hogy számos településen komolyabb összefogás alakult ki az ellenzéki pártok között, mint a tavalyi ország gyűlési választás előtt. De továbbra is jellemzőek a piti alkudozások, és szemlátomást senki sem próbál komoly alternatívát kínálni az Orbán-féle professzionális országüzemeltetéssel szemben. Nem látom a nagy ívű gondolatokat, nincs tudatos sztoriépítés, amiben a Fidesz nagyon jó. Pedig az önkormányzati választás kiváló kísérleti terep lenne, ahol fel lehetne építeni az új rendszerváltáshoz szükséges stratégiát.

Raskó Györgynek kész programja van a falvak megmentésére | Magyar Hang

(...)

– A Fidesz a kistelepüléseken erősebb, a nagyvárosokban és Budapesten kevésbé…
– Vidéken jóval kisebb az esély, igazából csak egy-két nagyobb városban – például Szeged, Eger, Miskolc, Szombathely, Pécs – lehet ráhajtani a győzelemre. A fővárosban viszont nincs a Fidesznek többsége, és az ellenzéki pártok lényegében felsorakoztak Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt mögött. Igaz, feltűntek a provokatőrök is, akiket a Fidesz finanszíroz.

De az egész elcsúszhat azon, hogy nem tudatosítják eléggé: itt és most nem Tarlós István leváltása a tét, hanem a politikai hatalmat kell megragadni. Karácsony Gergelynek mindennap százszor el kellene mondania, hogy rendszerváltásra készülünk, és Budapest az a szimbolikus értékű város, ahol az ellenzék győzelme hatékonyan készíti elő Orbán bukását. A főváros vezetése elnyerésének óriási politikai jelentősége lenne éppúgy, mint Isztambulban, ahol ugyancsak nem a polgármesteri cím számított, hanem az a tény, hogy az ellenzék meg tudta verni az autoriter török elnök, Recep Tayyip Erdogan jelöltjét. Úgy is lehet fogalmazni, hogy a mostani önkormányzati választás arról szól: van-e remény a békés úton végbemenő 2022-es rendszerváltásra. Úgy gondolom, ha Tarlós győz, akkor a Fidesz behúzza a következő parlamenti választást is.

(...)

Mikor ábrándult ki Orbán Viktorból? Miért lépett be a V21-be? Miért gondolja, hogy rendszerváltásra lenne szükség? Mi kellene hozzá? Mi a baja a NER-rel? Meddig működhet ez a sajátos magyar modell? Miért támogatja a Momentumot, mit vár tőlük? Mit gondolnak a Momentumról Nyugaton? Miben változzon a párt, mi az a három platform, ahol erősödnie kellene? Milyen programot kellene végigvinni? Mennyi ideje van a Momentumnak? A rendszerváltás óta a tsz-ek ellene van, miért? Malacokat is tart,mi lesz, ha eléri a telepet az afrikai sertéspestis? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 27-én megjelent 2019/39. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/39. számban? Itt megnézheti!