Reagált a kormány Csárdi Antal állításaira

Reagált a kormány Csárdi Antal állításaira

Csárdi Antal (Fotó: Facebook/Csárdi Antal hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha Csárdi Antal képviselő úr el akarja hagyni a saját pártját, keressen jobb indokot! – ezt reagálta a Telex megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra, hogy az LPM-ből kilépő Csárdi szerint hiteles bizonyíték van arról, hogy a választások előtt Vitézy Dávid nemcsak az őt támogató LMP elnökével, Ungár Péterrel, de Rogán Antallal, a miniszterelnök kabinetfőnökével is tárgyalt a főpolgármesteri kampányáról.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, korábban Vitézy Dávid is reagált Csárdi állítására, ő azt írta, hogy „Csárdi Tóni volt az egyetlen” aki támogatta a kampányát, és ezt köszöni neki.

Csárdi Antal a Hang.hu-nak adott interjújában egyébként azt mondta, a Vitézy és Rogán tárgyalásáról szóló bizonyítékait forrásvédelem miatt nem hozza nyilvánosságra. – Én azt javaslom mindenkinek, hogy nézze meg az én állításomat minden kritikájával, kétségeivel együtt, és nézze meg, hogy mi történt a valóságban. A valóságban azt fogjuk látni, hogy egy 42-43 százalékos kormányzópárt visszalépett egy akkor 2 százalékos ellenzéki párt javára. És ott van az is, hogy az újraszámoláskor milyen csalással próbálták elérni az újraszámolást, amit az Átlátszó alaposan be is mutatott. Hogyha végignézzük a történteket, és az én általam elmondottakat, azok tökéletesen kiegészítik egymást – fogalmazott.

 

Ungár Péter vasárnap este reagált Csárdi kijelentésére. „Ha Csárdi Antalnak a visszalépés gondot okozott volna, kiléphetett volna korábban az LMP-ből és a frakcióból. Nem akarok semmilyen személyes beszélgetést felfedni, amit vele folytattam. Sok sikert kívánok neki a politikai munkájával kapcsolatban” – írta Ungár.