RTL: megszólalt a nagymama az öthónapos kislány haláláról

RTL: megszólalt a nagymama az öthónapos kislány haláláról

Képünk csak illusztráció! Tarnazsadány. (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Mindig kiváltottuk a tápszert, etettük, de nem hízott. Még mink is sajnáltuk, hogy mért nem hízik, mint más kicsi, hogy fejlődött három hónaposan. Ő volt öt hónapos és olyan volt, mint aki most született” – mondta az RTL Híradójának annak a kislánynak a nagymamája, aki pénteken halt meg, mindössze három kilósan. 

Mint korábban megírtuk, tragédia történt pénteken a Heves megyei Tarnazsadányban, egy öt hónapos kislányt reggel halva találták a kiságyában. A csecsemő haláláról először a Heol.hu számolt be. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz. A nagymama – aki azt kérte az RTL Híradó munkatársától, hogy az arcát ne mutassák – azt mondta, az egész családot megviselték a történtek. „Csak felkelt és úgy találtuk, a gyerekágyban.” A nagymama szerint orvosnál is jártak vele, mert a kicsi súlya alig gyarapodott születése óta.

A tarnazsadányiak most összefogtak a szerény körülmények között élő családért. Úgy tudni, tizenketten laknak egy házban, összesen öt gyerekről gondoskodnak. – Biztonságossá tettük a lakóház környezetét, tehát megcsináltuk a kerítést, a kaput, az áramszolgáltatást, építési anyagokat adtunk, mások is adtak építési anyagokat, bútorokat, amiket én tudok, ruhákat, tisztítófelszerelést, tehát tényleg nagyon jó az összefogás – mondta Koczka Ferenc, Tarnazsadány polgármestere. A településvezető szerint az anya másik két gyerekét ideiglenesen a dédnagymama vette magához. Az első orvosszakértői vélemények hétfőre várhatók a gyerek halálával kapcsolatban.