Rusvai Miklós szerint előbb-utóbb újra kötelező lehet a maszkviselés

Rusvai Miklós szerint előbb-utóbb újra kötelező lehet a maszkviselés

Rusvai Miklós az Atv műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rusvai Miklós szerint a koronavírusnak egyre több változata alakul ki, ezért szükség lehet majd újra a korábbi óvintézkedésre.

A virológus az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy nem meglepő az őszi megbetegedések felfutása, viszont mióta a covid megjelent, ezt már több vírus okozhatja. 

Rusvai Miklós szerint az influenza elleni védőoltás „senkinek nem árt”, de attól tart, hogy visszaállunk a covid előtti időkre, vagyis a rendelkezésre álló mennyiség nagy része a szezon végén is felhasználatlan marad. 

A szakember hangsúlyozta: idén nagy szükség lenne az oltásra, hiszen hét évente várható komoly influenzajárvány, ami 2022-ben esedékes.

Úgy látja, előbb-utóbb újra be kell majd vezetni a maszkviselést tömegközlekedésen vagy közintézményekben, de mint mondta, ez senkinek nem árt, most is hordhatja bárki. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az új koronavírus-mutációk a vakcina által keltett immunitást már jobban ki tudják kerülni, ezért van egyre több változat.