Sára Botond nem marad budapesti főispán

Sára Botond nem marad budapesti főispán

Fővárosi közgyűlési megbízólevelek átadása a Városháza dísztermében 2024. június 24-én- A kép bal szélén Sára Botond (Fotó: Fővárosi Választási Bizottság)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sára Botond a június 9-i választás után bekerült a Fővárosi Közgyűlésbe, felvette a mandátumát, ezért október 1-ig távoznia kell a főispáni posztról – derül ki a Telexnek küldött válaszból.

Budapest Főváros Kormányhivatala a lapnak az összeférhetetlenségre vonatkozó kérdésre így válaszolt: „A főispáni pozíció és a fővárosi közgyűlési tagság egyidejű betöltése miatti összeférhetetlenség 2024. október 1-jén áll be, amely megszüntetéséről a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető főispán a jogszabályban előírt határidőn belül gondoskodik.”

Az, hogy Sára Botond átvette a mandátumát, a Fővárosi Választási Iroda hétfői közleményéből és a hozzá csatolt fotóból, valamint a fideszes Böröcz László Facebook-posztjából is kiderült. Sára Józsefvárosban is elindult polgármesterjelöltként Pikó András ellen, de miként legutóbb, így most sem tudott győzni.