Segítséget kap Orbán Viktor az uniós ügyekhez

Segítséget kap Orbán Viktor az uniós ügyekhez

Orbán Viktor videókonferencia közben, 2020. szeptember 9-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január 15-étől Bóka János, az Igazságügyi Minisztérium eddigi államtitkára a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkárként dolgozik tovább a Miniszterelnöki Kormányirodán – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke szombaton.

Bóka János feladata, hogy a miniszterelnököt segítse az európai uniós tagállamokkal, illetve az uniós intézmények képviselőivel folytatott tárgyalásai során. Részt vesz az európai uniós tematikájú kormányülések előkészítésében, valamint egyeztet a miniszterekkel az uniós tagsághoz kapcsolódó magyar kormányzati álláspontról.

Orbán Viktor gyakran vitázik az Európai Unióval. Legutóbb éppen pénteken, a szokásos reggeli rádióinterjújában bírálta a közösséget. Mint mondta, az Európai Unióban „szépen beálltunk a sorba, ahogy azt kell”, Brüsszel valamit tárgyalt, mi pedig ülünk és várjuk, hogy jöjjön az oltóanyag.