Semjén Zsolt az Index egyik cikkével válaszolt egy parlamenti kérdésre

Semjén Zsolt az Index egyik cikkével válaszolt egy parlamenti kérdésre

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes beszédet mond a március 15. alkalmából korábban odaítélt állami kitüntetések átadásán a Karmelita kolostorban 2021. június 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem erőltette meg magát különösebben Semjén Zsolt, amikor egy parlamenti írásbeli kérdésre válaszolt.

Az LMP-s Ungár Péter múlt pénteken benyújtott kérdésében a napokkal korábban felbukkant sajtóhíreket vette alapul, amelyek még arról szóltak, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező Ferenc pápa nem kíván Orbán Viktorral és Áder Jánossal személyesen találkozni. Azt szerette volna megtudni, hogy ez miért van.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azonban válaszul mindössze egy cikk linkjét küldte. Mégpedig az Index írását, amelyben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményét idézik arról, hogy Ferenc pápa találkozni fog Orbán Viktorral és Áder Jánossal.

A katolikus egyházfő akkor is szóba került, amikor lapunk munkatársának – ha már az Orbán Viktor által tartott kormányinfóra nem engedték be – sikerült néhány kérdést feltennie a miniszterelnöknek. A kormányfő a keresztényeket üldöző Kína és a nemzeti keresztény kormány együttműködése kapcsán azt mondta: megvárja, hogy mit mond a szentatya arról a kérdésről, hogy Kínában a kereszténységről hogyan és miképpen érdemes gondolkodni. – A szentatyát erről meg fogom hallgatni, ha megtisztel a véleményével – fogalmazott.