Szakács a trágárságra panaszkodott, megkapta Jeszenszkytől is

Szakács a trágárságra panaszkodott, megkapta Jeszenszkytől is

Jeszenszky Zsolt és Orbán Viktor a kötcsei pikniken 2019-ben (Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az előadó-művészet is felelős a közbeszéd eldurvulásáért, túl sokat káromkodnak ma a színházakban – erről beszélt Szakács Árpád kultúrharcos és főideológus a Hír Tv műsorában. Ott, ahol nem sokkal később már Jeszenszky Zsolt politikai hobbista fejtegette, hogy a színházi „f*szszopókat” „ki kellett volna b*szni a p*csába” – vette észre a Magyar Narancs.

Ha az ember budapesti színházakban jár, rájöhet, miért felelősek a színházak a közbeszéd durvulásáért – fejtegette a „Kinek a kulturális diktatúrája” című, Pulitzer-gyanús cikksorozat szerzője, majd rögtön tényfeltárt is, kik és hol követtek el ilyesmit. Igaz, a Játékszínben bemutatott Életrevalókból nála elsőre Életreítéltek lett. „Ha valaki az Átriumban megnézi a Gothár Péter darabját, vagy a Radnótiban akár a… több fajta darab is van, nem is emelnék ki egyebeket, de több Alföldi-darab is van” – fejtegette, ezzel zavarba hozva a nézőt, hogy vajon tényleg a bőség zavara miatt, esetleg más okból nem tud kiemelni konkrét előadásokat. Szakács szerint ezt a stílust egy futballszurkolói stadionba nem engednék be. A kormányzat felelősségét ott látja, hogy meg kellene ismertetni az emberekkel, mire megy el a pénzük.

Ha már az adófizetői pénzekről van szó, nem is kell tovább kapcsolnunk, a tavaly ismét kormánypártira hangszerelt Hír Tv-n futó Keménymagban Jeszenszky Zsolt be is mutatta, milyen stílusban hisznek ezzel szemben ők. A csatorna nem is nagyon szégyellte az elhangzottakat, külön posztolta a Facebookon „Velős vélemény Jeszenszky Zsolttól” címmel. „Amikor már Jeszenszky Zsoltnál is betelik a pohár. Velős vélemény a magyar kormányt és Magyarországot folyamatosan besározó »független« színházi vezetőkről, színészekről, írókról és zenészekről, azokról, akik egyébként állami támogatásból élnek” – üzente a csatorna, úgy téve, mintha Jeszenszkytől ezelőtt a fennkölt megfogalmazásokat szokhattuk volna meg, de most még ő is elengedte volna magát.

A Szakács, az Orbán, a Mága Zoltán és az ő kultúrájuk | Magyar Hang

Az önmagát politikai hobbistának nevező politikai hobbista egyébként arról beszélt: „Ezeknek a sz*rházi f*szszopó gennyládáknak, ha adsz egy forintot, akkor azt mondják, hogy a k*rva anyád, egyrészt miért nem adtál kettőt, másrészt hogy te egy rohadt fasiszta, náci stb. vagy. Semmifajta gesztust nem érdemes tenni. Ki kellett volna b*szni a p*csába az összeset.” Erre már Apáti Bence is igyekezett gyorsan elhatárolódni, de azért hozzátette, megérti, amit mond. Velkovics Vilmos pedig kijelentette, „építi a helyét, a mozgásterét”. Jeszenszky hozzáfűzte, „ők minket az akasztófára szeretnének tenni. Mielőtt valaki abba a narratívába próbálja, hogy mi a halálukat kívánjuk, nem: csak a pozíciókból takarodjanak a p*csába.”