Szél Bernadett: Elég Kövérből!

Szél Bernadett: Elég Kövérből!

Szél Bernadett (Fotó: Halász Nóra /Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A független képviselő a Facebook-oldalán írta meg, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke a minap valójában minden nőt megsértett a Hír Tv Bayer-show című műsorában, ami ellen a leghatározottabban tiltakozni kell. Az ügy előzménye, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért frakcióvezetője korábban a parlamentben azt feszegette, hogy miért nem jelent meg lassan egy hónapja a parlamentben Orbán Viktor, illetve kérdéseket tett fel a járvány kapcsán. A fideszes képviselők hangos tapsolással fojtották bele a szót. 

Szabó Tímeát elhallgattatták a parlamentben, Kövér László nem volt ura a helyzetnek | Magyar Hang

A frakciók a külgazdasági- és külügyminiszter, Szijjártó Péter tájékoztatójára reagálhattak. Szabó Tímea arról beszélt, hogy a regisztrált fertőzöttek tíz százaléka elhalálozik Magyarországon, ami más országokhoz képest magas szám. A képviselő arról is érdeklődött, miért halnak meg ennyien, és arról is, hogy miért nem jelent meg már egy hónapja a kormányfő a parlament ülésén.

Kövér László nem kertelt sokat, amikor Bayer Zsolt a tévéműsorban feltette neki azt a kérdést, „hogyan lehet ép lélekkel végigszenvedni egy Szabó Tímea felszólalást?” A politikus kijelentette: „Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személy száma kettessel kezdődik”.

Szél Bernadett úgy véli, a fideszes politikus, aki egyben az ország második legfőbb közjogi méltósága, rossz mintát mutat az embereknek. „Milyen mintát mutat ez az ember, aki az ország második legfontosabb közjogi méltósága, a többi embernek? Hogy a nő szabad préda, lehet gyalázni kedvükre?! Kövér László nőket degradáló kijelentése ugyanis nemcsak a képviselőket, de minden egyes nőt súlyosan sért, ami ellen a lehető leghatározottabban tiltakozni kell” – írja posztjában.

Mint személyes megjegyzésként  hozzáfűzi: „Ha rajtam múlna, aki így viselkedik, nem hogy házelnök, de házmester sem lehetne, mert aki emberek szolgálatára szerződik, nem minősítheti és gyalázhatja az emberek felét, sőt egyetlen nőt sem közülünk”.

Ezért tiltakozásul csütörtökön minden magyar ellenzéki országgyűlési, illetve európai parlamenti női képviselő együtt lép fel a Médiatanácsnál a nők sértegetése ellen, és panaszt nyújtanak be, mert nekik, minden módon ki kell állniuk azokért, akiknek szintén „kettessel kezdődik a személyi száma”.