Szennyvíz-vizsgálat: Egerben emelkedik a koronavírus-koncentráció

Szennyvíz-vizsgálat: Egerben emelkedik a koronavírus-koncentráció

Eger (Fotó: Flickr.com/Eli Duke)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 – A 49. heti adatok alapján Egerben emelkedik a koronavírusvírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A Heves megyei megyeszékhely mellett Szombathelyen és Békéscsabán az átlagosnál magasabb a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja  – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfői tájékoztatásában.

Mint írták, az elvégzett vizsgálatok azt mutatják, hogy Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron csökkenő, míg a többi vizsgált településen stagnáló tendenciát mértek a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében.

Az NNK arra is kitért, az eredmények alapján az országban a járvány terjedési sebessége lassul, ugyanakkor továbbra is számos tünetes és tünetmentes személy üríti a vírust, a koronavírus az ország egész területén jelen van. Hozzátették: a kedvező tendencia fenntartásához továbbra is fontos a járványügyi szabályok betartása, különösen a karácsonyi időszakban.