Szerbia és Montenegró is elfogadja a védettségi igazolványunkat

Szerbia és Montenegró is elfogadja a védettségi igazolványunkat

Fotó: Szijjártó Péter/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerbiával és Montenegróval már megszületett a megállapodás, mindkét ország elfogadja majd a magyar védettségi igazolványt – közölte a Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külügyminiszter csütörtökön tárgyalt Nikola Selakovics szerb és Djordje Radulovic montenegrói külügyminiszterekkel, és megegyeztek abban, hogy az országaik kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolványát. A beoltottak így péntektől korlátozásmentesen utazhatnak Magyarország és Szerbia, illetve Magyarország és Montenegró között.

Folynak az egyeztetések közben Görögországgal és Izraellel is.

„Ha minden jól megy, hamarosan elmondhatjuk, hogy már 4 millió honfitársunkat tudtuk beoltani és ezáltal megvédeni őket a járványtól. Újabb lépést tehetünk tehát a normalitás irányába, ami lehetővé teszi, hogy egyes országokkal megállapodjunk állampolgáraink karantén- és tesztmentes utazásáról”, írta posztjában Szijjártó Péter.