Szijjártó: Oltóanyagot vásárol Magyarországtól Thaiföld és Vietnam

Szijjártó: Oltóanyagot vásárol Magyarországtól Thaiföld és Vietnam

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozik a magyar sajtó brüsszeli képviselőinek 2018. május 22-én. (MTI Fotó: KKM / Szabó Árpád)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

400-400 ezer adag AstraZeneca vakcinát vásárolt a magyar kormánytól Thaiföld és Vietnám – ezt Szijjártó Péter jelentette be New-Yorkban, ahová az ENSZ 76. közgyűlésére utazott.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy az ország oltóanyag beszerzése sikeres volt, ennek köszönhetően Európában elsőként tudták újraindítani a gazdaságot. Jelenleg több millió adag különböző típusú oltóanyagot tárolnak a raktárakban, így hazánk másoknak is tud segíteni.

Beszélt arról is, hogy a fertőzési adatok ismét romlanak, így várhatóan a járvány negyedik hulláma is komoly kihívást jelent majd az egyes országok számára. – Abban konszenzus van most már globálisan, hogy az oltás jelenti a megoldást. Tehát minél több ember kap oltást, annál nyugodtabban várhatjuk a negyedik hullámot – közölte.

(MTI)