Szijjártó Péter: Elég rendesen megrángatott a vírus

Szijjártó Péter: Elég rendesen megrángatott a vírus

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon vezetett karanténnaplójában megint beszámolt aktuális állapotáról. Mint írja: „Az elmúlt tizenkét napban (de főleg annak első és középső harmadában) elég rendesen megrángatott a vírus, de – hála Istennek – odáig nem fajult a dolog, hogy kórházba kelljen menni. Az Vera Jourováonban sajnos egyre többen vannak, akik a tünetek súlyossága miatt kórházi ellátásra szorulnak.”

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/posts/214227713403120

Számukra lehet jó lehet jó hír az, hogy újabb egymillió darab favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett, ezúttal Japánból. – Ez a gyógyszermennyiség megközelítőleg tízezer, tüneteket mutató vírusbeteg sikeres kórházi kezeléséhez és gyógyulásához járulhat majd hozzá – írta a miniszter.

Szijjártó Péter kambodzsai munkalátogatását követően utazott Thaiföldre, és november 4-én, Bangkokba történő érkezését követően lett pozitív a koronavírus-tesztje. A thai hatóságok közreműködésével még aznap haza tudott repülni, azóta karanténban van. Csütörtökön Orbán Viktor Orbán Viktor tett közzé egy videót közösségi oldalán, amelyben a miniszterelnök azt örökítette meg az utókornak, hogy felhívta az otthoni karanténban lábadozó külgazdasági és külügyminisztert. Többek között azzal ugratta a betegség miatt láthatóan megviselt Szijjártót, hogy „azt mondják, hogy ipari mennyiségű vírus van benned”.