Sződliget is bevezeti a kijárási tilalmat

Sződliget is bevezeti a kijárási tilalmat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Juhász Béla, a Pest megyei Sződliget polgármestere a település közösségi oldalán jelentette be, hogy részleges kijárási tilalmat rendelt el a március 25. és április 2. közötti időszakra.

„Látok az utcán beszélgetni csoportokat, játszótereken játszó kisgyerekeket. Megítélésem szerint ezek nem szükségszerű lakossági találkozások, így növelhetik a járvány terjedését. Ugyancsak látok közterületen beszélgetni szociális gondoskodásban részesülő idős embereket, az iskolákban elrendelt otthoni tanulásra kötelezett fiatalokat” – fejtette ki indoklásában az Index által is idézett polgármester.

A rendelet értelmében otthonmaradásra kötelesek az önkormányzatnak azok a munkavállalói, akiket az önkormányzat otthoni munkavégzésre kötelezett, az önkormányzat szociális ellátásában részesülő 70 év fölötti sződligeti lakosok, valamint az iskolások, óvodások. Élelmiszer- és gyógyszervásárlás, az egészségügyi és járványmegelőzési feladatok teljesítése érdekében, valamint a napi munkába el lehet távozni otthonról.

Sződliget, ahol jó élni

Tisztelt Sződligeti Polgárok! Már 41 háztartás kért kiszállítással e... bédet az óvodai konyháról. Nagyszerű dolog, hogy ilyen felelősségteljesen gondolkodnak az emberek. Ma egy kolléga teljesítette a kiszállítást, de holnap már két járművel megyünk. Három olyan kérelem érkezett, amely bevásárlással, gyógyszerkiváltással kapcsolatos. Még mielőtt elindulna ez a szolgáltatás szeretném tisztázni, hogy csak Sződliget közigazgatási területén található boltokból lehetséges a vásárlás.

A rendelet betartását az önkormányzat ellenőrzi. Tájékoztatnak, figyelmeztetésben részesítenek, feljegyzéseket készítenek, az engedetlenséget jelezhetik az iskola, a munkahely felé. Az otthonmaradási kötelezettség megszegőivel szemben az önkormányzati intézmények vezetői eljárhatnak: kezdeményezhetik az otthoni munkáról visszahívást, a szociális szolgáltatások felfüggesztését, a segélykérelmek elutasítását.

A polgármesteri határozatot az önkormányzat képviselő-testületi tagjai egyhangú támogatták. Korábban egy másik településen, Polgáron is rendelt már el hasonló kijárási tilalmat az önkormányzat.

Kijárási tilalom lesz hétfőtől egy magyar városban | Magyar Hang

A 444 írt arról a bejelentésről, hogy az alföldi Polgár városa a magyarországi települések közül elsőként részleges kijárási tilalmat vezet be.

Címkék: kijárási tilalom