Sz@r van a palacsintában! – Interjú Zacher Gáborral

Sz@r van a palacsintában! – Interjú Zacher Gáborral

Zacher Gábor (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elképesztően fontos lenne, hogy a valósággal szólítsuk meg a polgárokat, és tegyük egyértelművé, hogy emberek, szar van a palacsintában! – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Zacher Gábor.

(...)

Az ismert toxikológus sürgette annak bemutatását, milyen az egészségügyi ellátásban a frontvonal. Saját példájával élt, a hatvani kórházzal, ahol ő maga is dolgozik a mentőzés mellett. – Mi úgymond negyedik vonalban kijelölt járványellátó intézmény vagyunk, ehhez képest már a hónap elején hét vagy nyolc szabad ágyunk volt csupán a Covid-részlegen, és másfél emeletnyi helyről van szó – mondta.

(...)

Zacher Gábor szavai szerint tart attól, hogy a közvéleményben még az sincs meg, hogy a koronavírusos betegek brutálisan rosszul tudnak lenni, ráadásul elképesztő tempóban kerülnek ilyen állapotba. – A délelőtt „még kedélyesen beszélgettem vele”-pácienst délután már lélegeztetőgépre kell tenni. Ez a betegség kiszámíthatatlan – hangsúlyozta.

Hogy van most Zacher Gábor? Elégedett-e a szigorításokkal annak tükrében, hogy ő már korábban szorgalmazott ilyen intézkedéseket? Okoz-e feszültséget az orvosi béremelés a doktorok és az egészségügyi szakdolgozók között? Miben van igaza most Orbán Viktornak? Miben kellene ugyanakkor változtatni a kommunikációban? Hogyan néz most ki az egészségügyi frontvonal? Miként is néz ki egy egészségügyi szakdolgozónak, vagy magának, Zacher Gábornak az a néhány órája, amíg betegeket lát el? Hol állunk most a vírus megismerésében? Mit okoz a lelkekben ez az egész helyzet? Az alkoholfogyasztást vajon mennyire fogja befolyásolni a mostani életünk?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang november 13-án megjelent 2020/46. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/46. számban? Itt megnézheti!

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom