Távozik a Telextől Munk Veronika

Távozik a Telextől Munk Veronika

Munk Veronika és Dull Szabolcs korábban közösen főszerkesztették a Telexet. (Fotó: Bődey János/Telex)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozik a Telextől Munk Veronika, a Telex korábbi főszerkesztője. Az újságíró saját kezdeményezésére döntött így, április végén hagyja el a lapot, és a szlovák Denník N innovációért és új piacokért felelős igazgatójaként folytatja.

Munk Veronika korábban az Indexnél dolgozott, a 2020. októberi alapítástól egészen 2022-ig pedig a Telex főszerkesztőjeként tevékenykedett. A portálhoz 2021 januárjában igazolt az Index korábbi főszerkesztője, Dull Szabolcs, akivel egy ideig közösen főszerkesztették a Telexet. Munk 2022-től tartalomfejlesztési vezető, majd a Telex Akadémia szakmai igazgatója lett. Vezette a gyakornokprogramot, továbbá részt vett a lap podcastjainak beindításában. Az alig két hete elstartolt Nyomozó podcastet közösen vezette Janecskó Katával.

A tartalomfejlesztési feladatokat Kárpáti Márton veszi át, a Telex Akadémia szakmai felügyelője pedig Dull Szabolcs főszerkesztője lesz. „Nulláról építkezve összeraktunk egy olyan újságot, amit ma 500-600 ezer ember olvas naponta, és ami az első igazán nagy, kizárólag olvasói támogatásból beindított médiaprojekt, ráadásul mindezt egy meglehetősen nehéz médiatérben, a Covidtól és gazdasági válságoktól sújtott történelmi időpontban” – búcsúzott a Telextől az újságíró.

A Denník N 2022 elején jelentette be magyar projektjének indulását. A Napunk végül 2022 májusában indult el 11 fős magyar szerkesztőséggel. A lap vezető szerkesztője Szalay Zoltán, újságírói között van többek közt Renczes Ágoston, Sánta Szilárd, Ibos Emese. Munk Veronikával a bejelentéssel egy időben meg is jelent egy interjú a Napunkon, amelyben többek között azt mondta, a szlovákiai újságírás nagyon véleményvezérelt, de együttműködőbb. Hosszan értékelte a magyar belpolitikát, Orbán Viktor 2030-as nyugdíjba vonulásáról úgy fogalmazva:  „Nagyon meglepne, ha ez végül nem így történne. Az országban jelenleg nincs olyan ellenzéki erő, amely képes lenne őt legyőzni. A legutóbbi választásokon az egész ellenzék összefogott ellene. Az ellenzéki kampány során szinte egyetlen szó sem esett az ország egyetlen problémájáról sem, a szörnyű állapotban lévő oktatásról, a fiatalok elvándorlásáról stb. Csak arról, hogy le kell győzni Orbánt. És ez nem sikerült. Nem látok senki olyat, aki szembe tudna vele szállni a jövőben.”