Távozik posztjáról a Jobbik pártigazgatója

Távozik posztjáról a Jobbik pártigazgatója

Budapest, 2019. december 10. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. december 10-én. Mellette frakciótársa, Sneider Tamás, a második sorban Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezetõ-helyettese (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legfontosabb háttérembernek számító, nagy befolyással bíró Szabó Gábor távozik a Jobbik pártigazgatói posztjáról – írja a Népszava. Utódja várhatóan Sneider Tamás lesz, aki jelenleg még elnökként vezeti a pártot, de a január 25-i tisztújításon befejezi ezt a munkát.

Sneider Tamás a lap értesüléseit megerősítette. Azt mondta, hogy Szabó Gábor tizenhat évig töltötte be ezt a fontos tisztséget, érthető, ha valaki elfárad ennyi idő után. – Gábor saját maga döntött úgy, hogy nem kíván tovább pártigazgató lenni – tette hozzá. Azzal is indokolta a változást, hogy miközben a Jobbik kommunikációja sokat javult, szervezettségét tekintve a párt – részben az Állami Számvevőszék által kiszabott súlyos büntetések miatt is – nagy lemaradásban van. Márpedig a parlamenti választáshoz közeledve egyre inkább lényeges, hogy a működés és a szervezettség is sokat javuljon.

Hamarosan új elnök lesz a Jobbik élén | Magyar Hang

Sneider Tamás új megbízatása nem tekinthető hivatalosnak. Jakab Péter, a Jobbik elnöki posztjának legesélyesebb várományosa megjegyezte, hogy a pártigazgató személyéről az újonnan felálló elnökség fog dönteni, amelynek értelemszerűen ma még az összetétele sem ismert.

Bár Szabó Gábor pártigazgatóként elköszön, maradna a választmány elnöke. Igaz, Varga-Damm Andrea szintén pályázik a posztra.

Lapunk is megírta, a Jobbik január 25-én tartja tisztújítását, az elnöki posztra már bejelentkezett Jakab Péter jelenlegi frakcióvezető.