Teljesítményfokozókkal üzletelőket fogtak el a rendőrök

Teljesítményfokozókkal üzletelőket fogtak el a rendőrök

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemzetközi nyomozás részeként fogtak el a rendőrök két férfit, akik illegális teljesítményfokozókkal üzleteltek – jelentette a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

A Police.hu oldalon azt írták: a rendőrök egy magyar, cseh és román rendőrök alkotta, az Europol által koordinált nemzetközi nyomozócsoport munkája során még 2020 áprilisában hallgattak ki egy 65 éves szentendrei férfit, akinél nagy mennyiségben foglaltak le teljesítményfokozó szereket. Ezután Csehországban, Szlovákiában és Romániában is rajtaütéseket tartott a rendőrség, Aradon a szerek ipari mennyiségű előállításához használt gyártósort és a tabletták, valamint az ampullák csomagolásához szükséges kellékeket találtak.

A szentendrei férfi azonban tovább folytatta tevékenységét, őt szerdán Budapesten fogták el, ahol egy 65 éves kecskeméti nyugdíjassal üzletelt. A rendőrök több, ampullákkal, illetve tablettákkal tömött dobozt, feljegyzéseket és összegeket tartalmazó noteszt, valamint több százezer forintot foglaltak le tőlük.

Hozzátették: a szerek hatóanyagát, összetételét szakértők vizsgálják, az elsődleges megállapítások szerint legtöbbjük vényköteles, hatóanyaguk vélelmezhetően illegális gyógyszereket is tartalmazó, tiltott teljesítményfokozó szer.

A szentendrei férfi tagadta a terhére rótt bűncselekményt, kecskeméti üzlettársa pedig nem tett vallomást. Ellenük teljesítményfokozó szerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.