Tíz hónap alatt végzett el kétévnyi munkát – erre hivatkozva mondott le Varga Judit egy államtitkára

Tíz hónap alatt végzett el kétévnyi munkát – erre hivatkozva mondott le Varga Judit egy államtitkára

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lemondott Hajas Barnabás, az Igazságügyi Minisztérium (IM) igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Az IM szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Hajas Barnabás a két évre meghatározott feladatokat mintegy tíz hónap alatt elvégezte, új szakmai kihívásokat keres, ezért március 15-ével lemondott. A közleményben az államtitkár munkájáért köszönetet mondva tudatták: a megüresedett pozícióhoz kapcsolódó feladatköröket a minisztérium a jövőben belső átszervezéssel látja el.

Azt írták: Hajas Barnabás irányításával állt fel a családjogi szakértői munkacsoport és a családjogi civil munkacsoport, amelyek célja a kapcsolati erőszak elleni jogintézményeknek, a gyermekvédelmi jelzőrendszernek, valamint a kapcsolattartás szabályozásának a felülvizsgálata volt.

A távozó államtitkár vezetésével dolgozták ki a „felkereső áldozatsegítés” koncepcióját, amelynek köszönhetően idén januártól Magyarországon új alapokra helyezve segítik a bűncselekmények áldozatait. Emellett a tavalyi második félévben megduplázták az áldozatsegítő központok számát, és az idei évre további öt megyében készítették elő a kialakításukat - tették hozzá.

Hajas Barnabás feladatai közül kiemelték a jogi szakvizsgáztatás újraindítását, figyelembe véve a járványügyi védekezés szabályait, továbbá az igazságügyi hivatásrendek feletti törvényességi felügyeleti jogkörre vonatkozó szabályozás és az ahhoz kapcsolódó gyakorlat továbbfejlesztését. A távozó államtitkárnak nagy szerepe volt a jogi személyek egységes nyilvántartása koncepciójának kidolgozásában is– írták.