Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor „náci szöveget” mondott Tusványoson

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor „náci szöveget” mondott Tusványoson

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője, elnöke napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor „náci szövege” kiír bennünket a becsületes népek világából – így reagált Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök szombaton, Tusnádfürdőn elmondott beszédére. A magyar kormányfő ott többek között arról beszélt, hogy az első és legfontosabb kihívás továbbra is a népesedés.

Orbán Viktor Magyarország tragédiája, „belehalunk, ha így marad” – ezzel kezdte a tusványosi miniszterelnöki beszédre reagálását Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint így páriák leszünk, „erkölcstelen nemzet”, senkik a valakik földjén. – Tegnapi náci szövege kiír bennünket a becsületes népek világából – folytatta. Azt is hangsúlyozta, hogy magyarok vagyunk, szeretjük magyarságunkat, ez természetes közege életünknek. – De vérem nem különb más ember vérénél. Földem a Teremtő földje, ki szeret minden embert. Ember nem ura embernek. Ki ura és nem szolgája akar lenni népének, az nem vezetőnk, hanem ellenfelünk – írta.

Az ellenzéki politikus bejegyzését azzal zárta, ahogyan mostanában a legtöbb facebookos kiírását, miszerint készülni kell. – Mi készüljünk egy másik útra – közölte.

Orbán Viktor szombaton az évente szokásos tusnádfürdői beszédében többek között azt fejtette ki, hogy a migráció kettéválasztotta Európát. Az egyik világban európai és Európán kívüli népek élnek együtt, ezek a továbbiakban már nem nemzetek, ez a poszt Nyugat. 2050 körül be is következik a végső demográfiai váltás, a nagyvárosokban 50 százalék fölé emelkedik a nem európai származású emberek aránya. A Nyugat Közép-Európába, a másik Európába költözik. Mi adtunk egy ajánlatot, hogy hagyjuk békén egymást, de ezt visszautasították, továbbra is harcot folytatnak azért, hogy olyanná tegyenek minket, mint ők maguk.