Tizenhárommal nőtt az aktív fertőzöttek száma

Tizenhárommal nőtt az aktív fertőzöttek száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

13 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4448 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a hivatalos oldalon hétfő reggel.

Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3329-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 523 fő. Az aktív fertőzöttek 33 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti. 71 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen – írták.

Az oldal adatai alapján az aktív fertőzöttek száma tizenhárommal, a kórházban ápoltaké kettővel nőtt 24 óra alatt, a lélegeztetőgépen lévőké nem változott.

Az oldal adatai szerint 8490-en vannak hatósági házi karanténban, 666-tal többen, mint előző nap. A mintavételek száma 328 583, ami 2029-cel több a péntekinél.

Az új fertőzöttek területi megoszlása: 5 Pest megye, 3 Budapest, 1-1 Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron és Vas.

Címkék: koronavírus