Tízórás kamionsor Röszkénél

Tízórás kamionsor Röszkénél

Koronavírus miatti határzár a röszkei átkelőnél még az első hullámban (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább 4-5 kilométeres kamionsor alakult ki röszkei autópálya-határállomásnál a Szerbiába tartó oldalon kedd délelőtt, a magyar határ lezárásának első napján. A sor elején álló kamionosok szerint legalább tíz órája várakoznak az átjutásra.

A személyforgalom gyakorlatilag leállt – ottlétünk alatt egy magyar és egy szerb rendszámú személygépkocsi jelentkezett kilépésre. A határőrök egyébként nagyon idegesek és agresszívak – bár kollégánk szabályosan igazolta magát, kitöröltették a telefonjában lévő fotókat és felszólították, hogy hagyja el a határzónát. A határellenőrzést végzők többségén nem volt semmilyen védőfelszerelés, de volt néhány olyan határőr is, aki műtős maszkot viselt.

Koronavírus miatti határzár a röszkei átkelőnél (Fotó: Magyar Hang)

Ottlétünk alatt az országba egyetlen kamion és személygépkocsi sem lépett be, jött viszont gyalog egy magyar férfi. A fiatalember egyik kezével biciklit tolt, a másikkal egy jókora bőröndöt húzott – azt mondta, csak a magyar állampolgárok léphetik át a határt, és esetleg azok, akik osztrák vagy német útlevéllel rendelkeznek és igazolni tudják, hogy hazafele tartanak. Azt mondta, a határ szerb oldalán is hatalmas kamionsor torlódott fel.