Több mint 38 millió forintnyi közpénzt hagyott Hernádi Zsolt érdekeltségénél a Fidesz

Több mint 38 millió forintnyi közpénzt hagyott Hernádi Zsolt érdekeltségénél a Fidesz

Kocsis Máté, a Fidesz (j) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésének szünetében az esztergomi Kapcsolatok Házában 2023. szeptember 21-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 38 millió forintjába került a Fidesz és a KDNP politikusainak szeptemberi, kihelyezett frakcióülése Esztergomban – írta meg a Hvg.hu a parlament honlapjára felkerült adatok alapján.

A Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető által aláírt szolgáltatás-vásárlási szerződések egyike nettó 28 906 279 forintról szól a Solva Poroperty Kft. részére, a másik nettó 7 392 279 forintról a Solva Hotel Kft. részére. Előbbi a Grand Hotel, utóbbi a szomszédos Portobello üzemeltetője Esztergomban. A 4 csillagos szállodákat üzemeltető cégek Hernádi Zsolt Mol-vezér többségi érdekeltségei a Solva Magántőkealapon keresztül. A 2021-ben átadott Grand Hotelre a Solva Poroperty Kft. korábban 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott egy állami turisztikai pályázaton – tette hozzá a portál.

Mivel az Országgyűlés honlapján 2023 áprilisától nettó összegeket közölnek, így a szálláshely-szolgáltatásra érvényes kedvezményes, 5 százalékos áfakulccsal számolva a Fidesz-frakció összesen bruttó 38,11 millió forintot hagyott ott a kétéjszakás rendezvényért a Hernádi-érdekeltségeknél. A KDNP-nél nem találtak ilyen számlát, viszont volt egy kapcsolódó kifizetésük a Valton-Sec Zrt.-nek „rendezvénybiztosítás” címén nettó csaknem 6,5 millió forint értékben. Ezek szerint így oszthatták fel a költségeket.

Mint korábban megírtuk, a februári kihelyezett balatonfüredi frakcióüléshez 35 millióért bérelték a helyszínt, míg a Valton több mint 2 millióért vállalta a rendezvény biztosítását.