Több mint ötszázan jelentkeztek Magyar Péternél EP-képviselőjelöltnek

Több mint ötszázan jelentkeztek Magyar Péternél EP-képviselőjelöltnek

Magyar Péter a Kossuth téren 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Albert Enikő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig két nap alatt, szerda éjfélig 538 pályázó jelentkezett EP-jelöltnek Magyar Péter, a NER-rel szembeforduló politikus felhívására – tudta meg a Hvg.hu.

A kiválasztás menete a következő lesz: egykori diplomatákból, jogászokból álló tízfős testület választ első körben 30-40 jelentkezőt, pontozással, majd második körben már Magyar részvételével a bizottság ezt a csapatot szűri tovább. Végül a harmadik körben maradtak egy-egy videót készítenek, amelyre a Talpra Magyar Közösség honlapján bárki szavazhat.  Magyar arról is beszélt, hogy az EP-képviselőjelölti kiválasztási folyamatuk a képviseleti demokrácia jó példája, mert „az emberek döntenek a jelöltekről, nem a Karmelita fura urai”. Magyar szerint mintegy 20 jelöltjük lesz az EP-választásra, és szeretné, ha köztük lenne Tarr Zoltán volt református lelkész, akinek versenyen kívül ajánlott fel egy képviselőjelölti helyet. mint ismert, Tarr Zoltán  volt az egyik felszólaló Magyar Péter múlt szombati demonstrációján, majd két nappal később, hétfőn kirúgták azonnali hatállyal az állásából, ahol próbaidőn volt. Tarr kedden még azt nyilatkozta, hogy át kell gondolnia a képviselőjelöltséget.

A pártjáról szólva megjegyezte: párt hete kezdtek tárgyalni a TISZA-val, majd megegyeztek az átadásról, de semmilyen különös feltételt nem támasztottak az átadók. Hangsúlyozta, hogy nem „vette” a pártot, azt ezt állító jobboldali sajtótermékeket pedig beperli. Amúgy Örül a „korrekt”, de egyelőre nem jogerős döntésnek, amellyel a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egyhangúan jóváhagyta pártja nyilvántartásba vételét az EP- és az önkormányzati választásokra is, így elindulhatnak június 9-én a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) színeiben.

Azt is elárulta, hogy az április 6-i, Kossuth téri tüntetése mintegy 40 millió forintba került és a költségekre a közben szintén átvett – tavaly nyáron Tarr Zoltán által alapított – egyesületéhez érkező adományokból lesz pénz. „Több tízmillió forint érkezett egyszerű magyar emberektől, több ezer embertől, és nem külföldről, nem dollár, és nem NER-es pénz” – tette hozzá. A következő, május 5-re meghirdetett demonstrációját még szervezik, de jelezte: „lehet, hogy több városban is lesz, lehet, hogy gyermekotthonoknál lesz.” Ugyanakkor a jövő héten indul országjárásra, és szeretne akár 6-8 településre is eljutni majd egy nap, mint szavai szerint „tette azt korábban Orbán Viktor is, amikor még nem félt emberek közé menni.” 

Pénteken megjelenő lapunkban interjút olvashatnak Magyar Péterrel, amelyben szó esik a változás reményéről, a vidék megszólításáról és arról, mi kell ahhoz, hogy Rogán Tóni hamarosan repüljön.