Tarr Zoltánnak át kell gondolnia az EP-képviselői helyet

Tarr Zoltánnak át kell gondolnia az EP-képviselői helyet

Tarr Zoltán Magyar Péter tüntetésén Budapesten, a Kossuth téren 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Át kell gondoljam – így reagált a 24.hu-nak adott interjújában Tarr Zoltán arra, hogy elfogadja-e a Magyar Péter által felkínált helyet a leendő pártja európai parlamenti listáján.

Tarr Zoltán református lelkész volt az egyik felszólaló Magyar Péter múlt pénteki demonstrációján, majd két nappal később, hétfőn kirúgták azonnali hatállyal az állásából, ahol próbaidőn volt. Erre reagálva a NER-rel szembeforduló politikus felkérte, hogy a hamarosan bejelentésre kerülő pártjuk listáján mérettesse meg magát a magyar választok előtt és amennyiben bizalmat kap június 9-én, úgy legjobb tudása és lelkiismerete szerint képviselje hazánk és minden magyar érdekét az Európai Parlamentben. A lelkész szerint most olyan sebességgel pörögnek az események, hogy kedd estig – amikor az interjút rögzítették –, még nem volt idejük érdemben beszélni erről.

Tarr Zoltán megerősítette, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium egy háttérintézményénél, a Neumann János Nonprofit Kft.-nél dolgozott, EU-s források felkutatásával, bevonzásával, megpályázásával és különböző technológiai, szakmai témákhoz kapcsolódó anyagok összeállításával foglalkozott. – Nem politikai, hanem izgalmas szakmai állásba jöttem, és szellemi kihívásként éltem meg, hogy részese lehetek a magyar gazdaság, a magyar versenyképesség számára lényeges ügyeknek, közösen gondolkodhatok nagyszerű szakemberekkel – fogalmazott annak kapcsán, hogy nem volt-e fenntartása a Fidesz-kormánynak dolgozni.

A református lelkész beszélt arról is, hogy másfél hónapja intenzíven foglalkozik a kegyelmi üggyel, benne Balog Zoltán püspök szerepével, az egyház és az állam összefonódásával. Először az egyház keretein belül, levelek formájában fejtette ki a véleményét, majd amikor ezek hatástalannak bizonyultak, akkor szólalt meg egy interjú keretében a Szemlélek magazinban, de az is elhalt. – Közben az első perctől tisztában voltam vele, hogy az akciómnak nemcsak az egyházon belül láthatom kárát, hanem az egyháztól független, az államtól viszont nem független civil munkahelyem is áldozatul eshet. És áldozatul is esett – mondta.

 

Címkék: Tarr Zoltán