Többféle bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség

Többféle bolt nyitva tartását kéri a kereskedelmi szövetség

Fotó: Unsplash/Fikri Rasyid

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Kereskedelmi Szövetség levélben kezdeményezte a döntéshozóknál, hogy a csütörtökön bejelentett, az üzletek jelentős részét érintő bezárás alól legyenek kivételek: ezek a munkaeszközöket kínáló boltok, a home office-hoz szükséges híradástechnikai üzletek, az állateledel-kereskedők, az otthoni karbantartáshoz szükséges barkácsboltok és a mezőgazdasági alapanyagokat kínáló egységek – írja a Magyar Nemzet néven megjelenő lap.

Az OKSZ főtitkára, Vámos György elmondta, hogy a részletszabályokat tartalmazó rendelet csak később jelenik meg, amelyhez írásban javasolták a kormány illetékeseinek a fenti üzletek nyitva tartását is.

Mint hozzátette, fontos tudni, hogy az élelmiszer-ellátásban semmilyen zavar, fennakadás nem várható, hiszen az alaptermékek üzletei, az élelmiszerboltok továbbra is változatlanul elérhetők lesznek Magyarországon.

– Bőséges az élelmiszer-ellátás, a raktárkészletek feltöltve, a bolti kiszolgálás fennakadás nélkül rendelkezésre áll a vásárlóknak az elkövetkező időszakban – hangsúlyozta.

A webáruházak is zavartalanul fogadják a megrendeléseket, a házhoz szállítások előreláthatóan fennakadás nélkül folytatódhatnak, ezért az interneten sem indokolt a többletvásárlás – tette hozzá.

– Az élelmiszerüzletek, drogériák arra készülnek, hogy az alkalmazottaik beosztását is úgy alakítják ki, hogy a családanyák, -apák is otthon tudjanak maradni az iskolás, óvodás gyermekeikkel – fűzte hozzá Vámos György. Szavai szerint arra számítanak az üzletek, hogy mivel a magyar vásárlók már megszokhatták, hogy idehaza jól szervezett, kiegyensúlyozott az áruellátás, ezért nem lesznek tömeges jelenetek az alaptermékek üzleteiben, a drogériákban a hétvégén, legfeljebb a szokásos élénkülésnél némileg erősebb látogatottságot tapasztalnak majd.