Többórás napsütés és kellemes hőmérséklet várható csütörtökön

Többórás napsütés és kellemes hőmérséklet várható csütörtökön

(Forrás: Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Országszerte gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, az Északi-középhegységben egy-egy zápor kialakulhat - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északi szél napközben időnként megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 25 és 30 fok között valószínű.

A Balaton Siófoknál 23.5, a Velencei-tó Agárdnál 23 fokos.

Pénteken hasonló időre lehet számítani: gomolyfelhős, napos idő várható, inkább csak az Északi-középhegység területén és a nyugati határvidéken van esély helyenként záporra, esetleg zivatarra. A változó irányú szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Vasárnap viszont már erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható a többórás napsütés mellett, és előbb a Dunántúlon, majd keletebbre is elszórtan valószínűek záporok, zivatarok. A délkeleti szél megélénkül, az északnyugati megyékben és zivatarok környezetében átmenetileg erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Címkék: időjárás