Torgyánt idézte a Mi Hazánk elnöke a Horthy-vonuláson

Torgyánt idézte a Mi Hazánk elnöke a Horthy-vonuláson

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszédet mond a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Kossuth Lajos téren 2020. március 1-jén. A megemlékezést a Mi Hazánk Mozgalom szervezte a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a Független Kisgazdapárt, a MIÉP, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Jogvédelmi Szolgálat képviselői részvételével. MTI/Mohai Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap délután Horthy Miklós kormányzóvá választásának századik évfordulójára közös demonstrációt szervezett a Mi Hazánk Mozgalom, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és más radikális szervezetek. A demonstráció ellen két ellentüntetést is meghirdettek - számolt be róla az Index.

Délután negyed 5-kor nagyjából 200 ember volt a Szent Gellért téren, nemzeti rock szólt, felállítottak egy bronzból készült Horthy-mellszobrot is. A tömegben nagy-magyarországos-, Horthy-sálas és zászlós embereket, valamint gárdista egyenruhásokat is lehetett látni. 

A tervek szerint 5 órakor indultak volna el a demonstrálók a Szent Gellért térről, de akkor még Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője tartott beszédet. Fülöp arról beszélt, hogy nagyon örül, hogy nem Tordai Bencének született, mert rosszul állna neki a szivárványos zakó. Mint mondta, felháborító, hogy Tordai feljelentette Dúró Dórát, amiért véleménye szerint törvényesítené a szegregációt.

A több száz résztvevő végül fél 6 után indult el, a menetet három fehér és egy jóval kisebb barna lovon ülő hagyományőrző lovas vezette a Parlament irányába. A Szabadság hídon átvonuló tömeg elején a Mi Hazánk politikusai, köztük Toroczkai László, Fülöp Erik, Novák Előd és Dúró Dóra vonult, mellettük egy ember a téren kiállítottnál egy sokkal kisebb Horthy-mellszobrot vitt. A menetben egy nagy-magyarországos platós kocsi is részt vett, amit a párt egyik szimpatizánsa ajánlott fel.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke második felszólalóként lépett színpadra, szerinte Kun Béla utódai őrjöngve próbálták megakadályozni a tüntetést, de minden magyargyűlölet ellenére itt vannak. Eközben a Nádor utca felől megérkeztek az ellentüntetők, Toroczkai rájuk utalva azt mondta, fontos látni, hogy Magyarország testét belülről még mindig féreg rágja - idézve Torgyán József híres féregirtó beszédét. A kordonon kívül ragadt ellentüntetők erre azt ordították a megafonokból, hogy "mocskos nácik".

A rendőrség által teljesen körbekerített téren Toroczkai beszéde után elénekelték a Himnuszt és a Szózatot. Az eső miatt fél 8 körül egyre többen hagyták el a teret a 2-es metró és a Nyugati tér irányába, miközben a rendőrök nagyon igyekeztek őket távol tartani az ellentüntetőktől.

További részletek az Index tudósításában.