Török Gábor: Akár Orbán után is lehet folytatni az orbánizmust

Török Gábor: Akár Orbán után is lehet folytatni az orbánizmust

Török Gábor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

4-5 éve még azt gondolta, hogy Orbán Viktor után belső hatalmi harcok várnának a Fideszre. Mostanra viszont olyan hatalomgyárat működtet a Fidesz, hogy felmerülhet a kérdés, ha a karizma nem is, de a rendszer továbbadható – mondta a Hvg360-nak adott interjújában Török Gábor politikai elemző.

„Azt nem lehet állítani, hogy a következő 10 évben a Fidesz biztosan kormányon lesz, vagy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, ugyanakkor egy olyan politikai rendszer épült ki, amely megadja a lehetőségét annak, hogy ha jól alakulnak a Fidesz számára a dolgok, még tíz évig, vagy akár tovább is maguknál tartsák a hatalmat” – mondta.

Azt mondta, továbbra is úgy látja, hogy a NER leginkább önmagára lehet veszélyes, egy idő után minden ilyen rendszer leválthatatlanná válik a politikai ellenfele által, szerinte a politikai verseny idehaza 2018-ban eldőlt. Véleménye szerint az ellenzék nincs olyan az állapotban, hogy egy választáson önerejéből megszerezze a hatalmat. A kormányon belüli hatalmi rivalizálás erre esélyt adhat, ám Orbán Viktor egyelőre uralni tudja pártját és kormányát. Hozzátette: új helyzetet jelenthetne a külső nyomás, hogy már nem jön az uniós pénz, de még most sem biztos abban, hogy ez többet árt, mint használ a kormányoldalnak.