Totális valósághamisítás, zagyva, uszító, paranoid – érkeznek a pártok reakciói Orbán ünnepi beszédére

Totális valósághamisítás, zagyva, uszító, paranoid – érkeznek a pártok reakciói Orbán ünnepi beszédére

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év kihagyás után Orbán Viktor újra Budapesten, a Nemzeti Múzeumnál mondott beszédet, amely hemzsegett az erős állításoktól, torzításoktól. Az ellenzéki pártok ennek megfelelően reagáltak rá.

– Orbán Brüsszel elfoglalásáról álmodik, miközben még Budapestet sem sikerült neki. Nem is fog, mert a magyarok a gyerekek oldalán állnak, míg Orbán Viktor a pedofilokén – írta a DK lapunknak eljuttatott rövid közleményében. A Párbeszéd–Zöldek sem vesztegetett sok szót az értékelésre: szerintük a miniszterelnök „amatőr történész zagyva, uszító, paranoid beszéde egyformán volt méltatlan a márciusi hősökhöz és Magyarország valamennyi állampolgárához”. – A megfásult, bomlott elméjű stand up-sztárra hasonlító miniszterelnök korrupt, hazug, pedofilmosdató rendszere politikailag megbukott – fogalmaztak a közösségi oldalukon.

Donáth Anna, a Momentum elnöke sem fukarkodott a bírálattal: „Totális valósághamisítás. Üres magyarkodás. Kocsmai kardcsörtetés. Nem Petőfi, nem Széchenyi és nem Kossuth állt ma a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, hanem egy gátlástalan és szégyentelen megafonos, aki el akarja hitetni, hogy ő az új Petőfi”. A politikus úgy látja, a nemzeti ünnepen sincs őszinteség és szembenézés, miközben az ország külpolitikailag elszigetelődött, a gazdaság pedig nem tud teljesíteni, mert megfojtja a korrupció és a jogállam hiánya. Donáth felemlegette a kegyelmi botrányt is – amelyről Orbán Viktor egy szót sem ejtett –, amely szerinte végleg megmutatta, hogy milyen erkölcs és milyen emberek vezetik az országot. „Ég a tető, roskadoznak a falak, áznak az alapok, a miniszterelnök pedig Brüsszelt akarja elfoglalni. Miközben az ő rendszere fenyegeti a magyarok szabadságát, és szövetségese, Putyin Európa békéjét, aközben katedrálisokról, Sorosról, brüsszeli gyárszalagról hadovál – írta, majd mondanivalóját azzal fejezte be, hogy Orbánnal már nem lehet vitatkozni, és ezt a rendszert sem lehet vele már megjavítani.

Orbán Viktor március 15-iki beszédéről szóló részletes beszámolónkat ITT olvashatja. 

ű