Továbbra is stagnál a járvány, nem nőtt a lélegeztetőgépen lévők száma

Továbbra is stagnál a járvány, nem nőtt a lélegeztetőgépen lévők száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Csütörtök reggelre sem nőtt nagyobb mértékben a fertőzöttek száma, mint a korábbi napokon, tehát folytatódott a lassan két hete tapasztalható trend. Ezúttal 4512 embernél mutatták ki a fertőzést, amely kicsivel több az előző napi 4290-nél. A napi esetszámokat tekintve az eddigi csúcsot néhány napja, 16-án mérték az aznapi 6496-tal, amihez persze rekordszámú új teszt is társult. A csúcson már 28 ezer tesztet végeztünk el egyetlen nap alatt.

A csütörtöki friss adatok szerint elhunyt újabb 92 ember, ami kicsivel kevesebb a szerdai 99-nél. A napi halálozások száma november 6-án emelkedett utoljára jelentősen, azóta ugyanabban a 90 és 107 közötti tartományban mozog. Eddig összesen 3472-en haltak meg koronavírus-fertőzéssel összefüggésben. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy az ellenzék napok óta furcsállja, hogy nem nő a halottak száma, bár az új fertőzöttek száma sem lett szignifikánsan jelentősebb napról napra. Továbbá Müller Cecília országos tiszti főorvos és Szlávik János is leszögezték az elmúlt hetekben többször, hogy a halálozásokból nem feltétlenül érdemes kiindulni, mert Magyarországon mindenkit koronavírusos halottnak tekintenek, aki valamikor korábban elkapta a fertőzést, később pedig elhunyt, illetve aki a vírusfertőzés ideje alatt meghalt a kórházban, függetlenül attól, hogy bizonyíthatóan a fertőzés okozta-e a halálát vagy esetleg valami más.

A fertőzésből eddig 36 345-en gyógyultak fel, közel kétezerrel többen, mint előző nap. Az aktív fertőzöttek száma 121 644, ami kicsivel több az előző napi 118 723-nál. Csupán néhány tucatnyival több, 7532 kórházi fertőzött van, a lélegeztetőgépen lévők száma pedig mindössze egyel csökkent, 580-ra.

Térképre tette egyébként a hivatalos kormányzati tájékoztatási oldal a magyarországi fertőzöttségi szintet, amely a március 4-e és november 17-e közötti időszakot öleli fel. A térkép „a települések és fertőzöttek életkori megoszlása” címet viseli, de sok mindent nem lehet kiolvasni belőle. Mivel nem kattintható, a települések nevét is csak találgatni lehet, számok pedig egyáltalán nincsenek.

Az új koronavírus-fertőzés okozta halálozások száma Magyarországon 2020. szeptember 1-jétől (MTI)
  

Címkék: koronavírus